![]() |
Zamienili mi nagrywarkę w serwisie na inną
Czesc,
jakis czas temu kupilem Plextora PX716. Po wypaleniu nieco ponad pół tysiąca płytek i dwóch latach użytkowania oddałem go do serwisu, bo wybrzydzał przy większych prędkościach i płytach RW. W zamian dali mi nowy napęd, ale nieco inny, czyli Plextor PX-800A i przedłużyli gwarancję o rok. Teoretycznie powinienem się cieszyć, bo mam nowy sprzęt zamiast serwisowanego, ale z tego co pamiętam to w praktyce jeden model drugiemu nierówny. Jak myślicie, czy zamiana ta mi się opłacała czy raczej powinienem walczyć o PX716 (choć teraz już i tak chyba za późno)? A może PX-800A jest lepszy? Pali z większą prędkością, ale ja i tak zawsze palę w 6x, a tych 18x pewnie nigdy nie użyję. |
800 to ju***380; nie plextor. :nie:
To NEC. |
Dok***322;adnie!
ten nap***281;d to OEM firmy NEC test sprz***281;tu...http://www.cdrlab.pl/article_wstep_5...r+PX-800A.html |
Tyle tylko, że o 716 już nie powalczysz bo nie ma o co walczyć, bo tych Plexów już nie ma i nie będzie
Były i się skończyły, wybyły Więc nawet jakbyś się przykuł do drzwi serwisu to i tak dupa blada :wsciekly: Chyba że ci ktoś z kołka wyciosa... :taktak: || |
Czyli generalnie mam prawo czuc sie oszukany? Czy powinni zaproponowac mi cos innego? Teraz juz i tak pewnie po fakcie, bo sprzet juz odebralem, ale pamietam, ze celowo zaplacilem 2 lata temu nieco wiecej, zeby miec sprzet ktory pali cenne rzeczy dobrze i na lata, a tutaj taka niespodzianka.
Na stronie produecenta widze jeszcze takie modele. Czy to wszystko OEMy innych firm? I nie czaje jaki Plextor ma w tym interes, zeby oznaczac gorszy sprzet swoim logo. - PX-608AL - PX-608CU - PX-608U - PX-755UF - PX-800A - PX-810SA - PX-810UF - PX-DB608AL |
Cytat:
A jaki Plextor ma interes w tym, żeby sprzedawać OEMy pod swoim logo? Prosty - ich napędy nie są w stanie cenowo konkurować z masówką z Chin, czy Tajwanu. To samo było kilka lat temu z firmą Yamaha |
Ale z tego co widzę w tym tescie, to choc jest to OEM czegos innego, to jednak sprzet chwalony za jakos nagrywanych plyt, chyba ze czegos nie chwytam. Bo generalnie zalezy mi, zeby to co palę przetrwało jak najdluzej i bezblednie, dlatego jakis czas temu wylozylem wiecej niz trzeba na to zeby miec Plextora, a teraz czuje sie nieco wycyckany, choc sprzet mam nowy, pytanie czy slusznie, czy mam powody do narzekania, czy cieszyc sie i palic dalej?
|
Nie widze o co kolega mia***322;by (i m***243;g***322;by) si***281; wyk***322;***243;ca***263; w serwisie. Mia***322; plextora, ma plextora tyle ze nowszego (stary pad***322; a nowych takich nie ma).
Nie zast***261;pili nagrywarki inn***261; - ta***324;sz***261;, tylko modelem z aktualnej oferty (te***380; nie tanim). A ***380;e bebechy nie takie jak by si***281; chcia***322;o - to chyba pretensje powinny by***263; do plextora... Co najwy***380;ej mo***380;na by marudzi***263; ***380;e chcia***322;oby si***281; plexa na pioneerze, ale "w ***347;wietle prawa" wszystkie plexy to przecie***380; plexy... |
Zwr***243;ci***263; model 800A i zamieni***263; na 810A (Pioneer 212).
I mo***380;na dalej wypala***263;. :spoko: :) |
Cytat:
Cytat:
|
@semp
ja Ciebie rozumiem, tylko sie zastanawiam czy oni przypadkiem nie zamienili Ci Mercedesa S rocznik 2003 na Mercedesa S rocznik 2007 z tym tylko ***380;e ten drugi robiony ju***380; w Chinach a nie w Niemczech (jak wszystkie Merole od 2005r). (przyk***322;ad fikcyjny - nie mam poj***281;cia gdzie sk***322;adaj***261; merole ;) ) |
Cytat:
Czyli jak rozumiem, Plextor juz nie bawi sie w robienie wlasnego sprzetu, tylko bierze lepsze badz gorsze OEMy? Tzn. generalnie w moim przypadku obecnie wszystko sie sprowadza do tego, czy powinienem woleć 800 od 716 czy wrecz przeciwnie :) |
Cytat:
cytat: "Tak więc widać, że na rynku jedynym słusznym napędem jest już tylko Pioneer" i ja również tak uważam. :taktak: :) |
Ja uważam, że niestety zrobili Cię w balona. Co z tego że dali plextora, skoro jest to słaby napęd i na dodatek jeden z najtańszych w ofercie. Z tego co pamiętam 716 był jednym z droższych napędów. Model 800 nie oferuje tyle możliwości co 716. Uważam, że to co zrobili to oszustwo! Nie wiem niestety jak to przedstawia sie prawnie. Jeżeli chcesz dobrze wypalać to wymień napęd na model 810. Nie będzie to sprawiedliwe, ale przynajmniej jakość wypalanych płyt będzie na wysokim poziomie.
|
To niestety znamienno***347;***263; i przypad***322;o***347;***263; technologicznych czas***243;w
Co bowiem maj***261; dosta***263; posiadacze BenQ 1655 oddaj***261;cy nap***281;d na gwarancji przy wymianie na nowy? :> :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:14. |