![]() |
zeby sprawdzic na 100% podlaczyc tego dysku do stacyonarnego pc ( tu nawet przesciuwki nie trzeba) i przetestowac z MHDD czy Victoria, i podac odczyt smarta dysku na forum.
|
Cytat:
|
Jaki to model dysku 2,5" samsunga >200gb ?
|
Cytat:
|
Cytat:
czytac czytac i czytac => http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic855597.html |
Faktycznie, wi***281;c wina mo***380;e le***380;e***263; po stronie elektroniki...
|
Cytat:
|
A mo***380;e po prostu Ci zasilacz wymi***281;ka i dlatego dysk jakby si***281; restartuje, mo***380;e warto sprawdzi***263; go u jakiego***347; kumpla na innym zasilaczu?
PS Ewentualnie spr***243;buj skanowa***263; go jakim***347; narz***281;dziem z p***322;ytek bootowalnych tj. Hirens boot, Ultimate Boot CD |
Podepnę się pod temat. Otóż mam nowy dysk, tydzień czasu, zaniepokoił mnie ostatnio dziwny dźwięk pojawiający się co jakiś czas, szczególnie przy odczycie danych, tak jakby się restartował, taki krótki dźwięk jakby wstawał po restarcie, trwa to dosłownie sekundę. No więc tak dla spokoju ducha zainstalowałem HD Tune i puściłem Error Scan, no i za diabła nie może skończyć skanować dysku, powodując totalną zwiechę systemu, ale co puszczę test to w innym miejscu się wywala, ostatni test doszedł mi do 200 GB. Dodam, że na szybkim skanowaniu test normalnie się kończy, puściłem dla sprawdzenia czy na tym chociaż przejdzie. Co szanowne grono o tym myśli? Jakaś wada, zwalony?
|
Cytat:
Cytat:
tu poczytac => http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...4&postcount=50 |
My***347;l***281;, ***380;e do diagnostyki wystarczy Ci HD Tune...
Albo co***347; z bootowalnej p***322;ytki Hiren's Boot ;) |
ok, ju***380; si***281; zapozna***322;em z tym tematem, jeden z dysk***243;w ju***380; jest kasowany eraser'em :)
a co z diagnostyk***261;? |
Cytat:
|
diagnostyka dysków i całkowite usunięcie danych
Witam. Mam zamiar sprzedać kilka niepotrzebnych dysków twardych. Jakimi narzędziami mogę sprawdzić czy np. nie są one uszkodzone itp.?
Oraz druga sprawa. Co powinienem zrobić z dyskiem przed sprzedażą tak, aby nowy właściciel nie mógł odzyskać z niego żadnych moich danych, które aktualnie jeszcze znajdują się na dysku? Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09. |