Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jakie plyty sa najlepsze ? i jaka nagrywarke kupic (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jakie-plyty-sa-najlepsze-jaka-nagrywarke-kupic-7483/)

Nikita_Bennet 27.04.2002 14:30

Cytat:

w tabeli: CD-RW inskrypcja nastepujaca: Samsung - nie polecamy, nie prowadzimy
w tabeli HDD: to samo
w tabeli monitory: to samo
no ja lubie te firme ale cd-rw i cd-rom maja do dupy. mam ich monitor i magnetowid - oba stare jak siwat ale chodza jak powinny. kumpel ma hdd 8,4 samsunga - jest wolny ale dziala i wiele przeszedl (np. noszeni w kurtce py 15 sopniowy mrozie przez 1/2 godziny/ wozenie maluszkie i inne)

po prostu jednym firmom ida jedne produkty a innym inne (so do nagrywarek to wiadomo - plex, yamaha i teac, monitorki to mp eizo, sony iama,nec - przyznacie ze robia niezle)

pzdrwm Nikita_Bennet

cz 27.04.2002 13:37

Cytat:

Nikita_Bennet (27-04-2002 12:15):
Cytat:

Lepiej dolozyc i kupic dobry sprzet niz jakiegos Samsunga czy Yamacha
nie rozumiem pijesz chyba do yamahy, jesli tak to nie wiem o co ci chodzi - 3 letnia 8/4/24S dzila do dzis dzien i duzo pali - szczegolnie przed zjazdami u kumpla na uczelni - bardzo dobry naped i firma, moim zdaniem dobra jak plex czy teac (mam teac'a a w wtorek bede mial plexa do zabawy). owszem moze nie wprowadza jao jedna z pierwszych nowych technologii ale napedy sa ok.

co do szajsunga - roznie bywa, na pewno lepsze od niego jest liteon i lg (za wyj.24x)

co do plyt do ja lubie princo, esperanza, tdk reflexy verby azo i super, pae takze (jak ktos przyniesie wlasne) na akosach platinum sigma. z zadnymi nie mam wiekszych problemow

pzdrwm Nikita_Bennet

ostatnio wloczylem sie z jednym kolesiem po Poznaniu, wpadamy do sklepu takiego jednego, bierzemy cennik i wychodzimy

w tabeli: CD-RW inskrypcja nastepujaca: Samsung - nie polecamy, nie prowadzimy
w tabeli HDD: to samo
w tabeli monitory: to samo

albo ktos nie lubi Samsunga, albo to rzeczywiscie szajs, obawiam sie takze, ze jakosciowa LiteOny'y sa lepsze,

Nikita_Bennet 27.04.2002 12:15

Cytat:

nie rozumiem pijesz chyba do yamahy, jesli tak to nie wiem o co ci chodzi - 3 letnia 8/4/24S dzila do dzis dzien i duzo pali - szczegolnie przed zjazdami u kumpla na uczelni - bardzo dobry naped i firma, moim zdaniem dobra jak plex czy teac (mam teac'a a w wtorek bede mial plexa do zabawy). owszem moze nie wprowadza jao jedna z pierwszych nowych technologii ale napedy sa ok.

co do szajsunga - roznie bywa, na pewno lepsze od niego jest liteon i lg (za wyj.24x)

co do plyt do ja lubie princo, esperanza, tdk reflexy verby azo i super, pae takze (jak ktos przyniesie wlasne) na akosach platinum sigma. z zadnymi nie mam wiekszych problemow

pzdrwm Nikita_Bennet

waldek 27.04.2002 01:46

nagrywarkam, to zalezy ile masz kasy. ja nagrywam na lg lub liteonach bez problemu, a płyty to najtansze oprocz espranzy bo mi sie sypią. teraz uzywam tdk, akoss lub platinium wszyskie w dosc duzych ilosciach, z małymi wyjatkami bez problemow.

SzakuL 27.04.2002 01:21

Co do nagrywarki to raczej mozna troche pomoc - wszystko zalezy ile masz kasy i jak duzo plyt bedziesz wypalal.
Ja mam Plextora 2410A i jestem baarrdzooooooo zadowolony.

Odnosnie plytek to uwazam, ze Verbatim, TDK, Akkos, Platinium.

cz 27.04.2002 00:24

CD-R: Vermatimy (Super/Metal Azo), TDK (z niebieskim spodem), Emtec (z niebieskim spodem)

palniki: Plextory

dragal 26.04.2002 21:49

Cytat:

ziomus (26-04-2002 19:34):
A co do nagrywarki to gdzie ty widziales lg 32? za 380zl ??????!
Z laski swojej mogbys mi nie tykac, ajesli juz chcesz to chociaz odrobine szacunku i napisz Ty nie ty. Gdybys uwaznie przeczytal posta to zauwazylbys w nawiasie link do strony - sklepu , gdzie mozna kupic taka nagrywarke za ta cene

A co do tych plytek to firma z jakoscia ma tylko troche wspolnego, co innego jesli chodzi o wytrzymalosc plytki

e85 26.04.2002 21:12

Polecam LG 16x10x40x sam mam i jestem zadowolony.

ziomus 26.04.2002 19:34

Znalazlem ta stronke na necie i postanowilem zajrzec i widze ze tu sie chlopaki znaja na sprzecie to dlatego pytam , oczywiscie nie jestem jakis zielony w tych sprawach ale moze ktos bardzij sie na tym zna ,co do plyt to liczy sie tez jakosc dzwieku ja np:nagrywam plyty w audio zeby potem na wiezy sluchac i wydaja mi sie ze sprawdzone firmy np verbatim tdk sony itp sa lepsze o tych tanszych i mniej znanych.,Przyklad: moj koles ma za***isty sprzet hi fi za kilkadziesiad tysiecyzl i tez ma nagrywarke ale do wiezy i u niego da sie zauwazyc ktora plyta jest lepsza czy gorsza on preferuje firmowe wiec cos w tym jest.A co do nagrywarki to gdzie ty widziales lg 32? za 380zl ??????!

Pio 26.04.2002 19:06

Jeśli chodzi o płyty cd-r, to z tych tanich kiedyś fajne były esperanzy, potem się skaszaniły. Niedawno dobre były akossy, ale zmienił się ponoć producent i szkoda gadać jak się zepsuły. Chyba nalepiej z tych tanich, to mi się sprawują Princo. A jeśli chodzi o nagrywarę to LG lub LiteON, nic więcejnie brałbym pod uwagę.

dragal 26.04.2002 16:01

plyty kupujesz w zaleznosici od kasy i potrzeb
A co do nagrywarki to oczywiscie LG 32x, na stronie http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/lgx32/1.php3 masz test tej spawarki, jest naprwade dobra, kosztuje jedynie 370 zl ( http://www.pcprojekt.pl )
jak chcesz cos tanszego to kup LG16x jednak ciezka ja znalezc .
Posiadam LG 32x juz kilka miesiecy i jeszcze nie skopala /skopalem ani jednej plyty, a poszlo juz troche :)

LG RULEZ :)

yoshi 26.04.2002 15:05

Plemnik to dopiero jego 1 post !!! Badz troche wyrozumialy :) A plyty najlepsze oczywiscie Verbaitm ale ja nagrywam na akossach i dzialaja spox polecam je :) A nagrywajke LG 32x 10x 40x :) albo 16x 10x 40x ja ja mam i jestem happy. Jest wsam raz i tania :) A to jest najwazniejsze dobra i tania :)

Plemnik 26.04.2002 14:18

To dosc bzdurne pytanie - dostaniesz 100 odpowiedzi i w kazdej ktos bedzie twierdzil ze taka to a taka plyta jest najlepsza bo jemu sie najlepiej sprawdza. I wszystko oki ale cos co na jednym sprzecie dziala swietnie na innym moze szwankowac. Co do wyboru nagrywary to poszukaj do ciezkiej cholery! Po to sa testy na CDrinfo.pl i innych stronach!!! Zreszta temat sie juz przewinal z 1000 razy...

ziomus 26.04.2002 13:39

jakie plyty sa najlepsze ? i jaka nagrywarke kupic

plyty cd-r oczywiscie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.