![]() |
Autoodtwarzanie Dyskow?? CO sie dzieje??
Witam, Mam problem z nowym komputerem 5 miesiecznym a dokladniej chyba z dyskiem twardym. Zainstalowalem Windowasa Xp se 2 i po pewnym czasie dzieje sie nastepujaca rzecz : Wchodzac na Ikone "Moj Komputer" otwarza mi sie to co powinno ale jesli kilikne ( Probuje ja otworzyć poprzez dwukrotne klikniecie na ikonę) na jaka kolwiek partycje C,D , E , F nie chce sie otowrzyć :sciana: , tylko jak klikne prawym i o otworz to sie otworzy. No I jelsi klikam prawym to pojawilo mi sie pogrubonym pisem Aoutoodtwarzanie ( tak jak plyte CD ) na dysk ale jesli i to klikam to nic :( NIe wiem czy to moze być spowodowane , przeinstalowalem system juz 3 razy i zawsze innym Packiem , zawsze to powroaca po pewnym czasie ( czasem pod 3 dniach a nieraz miesiac wytrzyma) Nie wiem O co chodzi czy dysk moze być zepsuty czy jakis wirus zawsze wraca mi na komputer?? dysk ma 250 GB POzdrawiam |
A nie masz przypadkiem na tych partycjach w katalogu g***322;***243;wnym pliku autorun.ini?? Je***380;eli tak to wywal go...
|
Nie nie mam zadnego autorun na jakim kolwiek dysku :/
|
Ca***322;kiem mo***380;liwe ***380;e ***322;apiesz jakie***347; rootkity , lub trojany.
Poszukaj, ***347;ci***261;gnij, programik Combofix http://www.instalki.pl/programy/down...e/ComboFix.php P***243;***378;niej mo***380;esz jeszcze u***380;y***263; polecenia : Start > Uruchom > regsvr32 /i shell32 |
O lolololol??
Autorun.inf byl schowany w jakims dziwnym folderze i tam sie znajdywaly na kazdy dysk Autorun.infCDEFG , po jednym . Wiec usunęłam to i juz wchodzze na dyski nornalnie ale wczesniej jak szukalam poprzesz f3 to niezajdywalo wogule tych plikow, a jak uruchiomony zostal ten program i zlozyl mi jakis rejest to juz znalazlao !! Wilekie dzieki!! Jest jakas mozliwośc zebys za tą pomoc dostal jakis punkt?? bo widzę ze Ci na nich zalezy :P |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Witam!Mam podobny problem.wtrynil mi sie do kompa jakis wirus i moj antywirus zaraz usunal uszkodzony plik.Problem w tym ze teraz nie moge normalnie otzworzyc dysku i wyskakuje mi takie cos:nie mozna odnalezc skryptu MS32DLL.dll.vbs.Widocznie antywir usunal ten plik.Prosze was pomozcie mi tylko piszcie tak abym mogla zrozumiec bo jestem zielona w tych sprawach
|
Tak - takie zachowania powoduje wirus.
Kiedy***347; mia***322;em z takim styczno***347;***263; (by***322; w zakupionym przez brata odtwarzaczu MP3). Na szcz***281;***347;cie d***322;ugo nie po***380;y***322; ;) Czasem jeszcze jest tak ze po otworzeniu okna jest ono automatycznie maksymalizowane (to te***380; jest objaw wirusa tego typu i nie jest to normalne). Nie ma rady trzeba przeskanowa***263; komputer jakim***347; antywirem, ew u***380;y***263; skanera Online. Je***380;eli Tw***243;j antywir jest uszkodzony - zainstaluj jeszcze raz. Albo znajdz antywira kt***243;ry nie da si***281; uszkodzi***263;. Z darmowy program***243;w AV moge poleci***263; cztery najlepsze (bez konkretnej kolejno***347;ci) AVG Free Avira Antivir PE Avast! PC Tools Antivirus 4 Free Ostatni jest nowy (ale z tego co widze - niez***322;y). Istnieje szansa ze wirus go nie zna i po prostu nie bedzie sie go czepia***263; (czasem wirus jest sprytny i uszkadza programy AV) Proponuje sprawdza***263; po kolei te cztery programy a***380; wirus zostanie zneutralizowany (uwaga: nie instalujcie wszystkich na raz, po jednym). Aha i przed skanem zr***243;bcie update baz wirus***243;w. Powodzenia. |
Antywirus usun***261;***322; to co trzeba. Aby nie pojawia***322; si***281; ten komunikat musisz wej***347;***263; w edytor REGEDIT (Start -- Uruchom -- wpisujesz regedit). Potem przechodzisz do ga***322;***281;zi:
Cytat:
|
To sie dopisze a ten wirus odnosi sie do napedow dvd? Bo mam cholerka problem - zreszta topic juz zalozylem:) A mianowicie mam ciagle autostart zamiast otworz i nie wiem jak to zmienic na otworz
|
Wejd***378; w:
Panel sterowania>>>Opcje folder***243;w>>>Typy plik***243;w>>>(wyszukaj i kliknij t***261; pozycj***281;) Dysk>>>zaawansowane>>>I tam powinna by***263; tylko jedna akcja ,,find" je***380;eli masz wi***281;cej to pozosta***322;e usu***324; |
mam tylko to.zanim zalozylem temat to google przerylem:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26. |