![]() |
Witam, przyłącze się do tematu, gdyż mam podobny problem.
Mianowicie : płyta Emtec DVD+R DL 2.4x (RicohJPN 000 001) Nagrywarka : Pioneer 111L 8.29 Do nagrania: film HD rozmiarem 8GB (miesci sie na płycie, próbowałem też inne 6.5GB) Problem: Przy rozpoczeciu nagrania Nero (7.5.9) zatrzymuje sie w fazie 'buforowanie plików', chwila oczekiwania, błąd i nagrywarka znika z systemu, nie można wyciągnąć płyty, reset. Zmiana ustawień na 'nie buforuj plików' I to samo. Log z nero: Kod:
Windows XP 5.1DMA w logu z nero podaje 'off' natomiast xp podczas gdy napęd jeszcze jest wykrywany, podaje 'on' DMA mode 4 Dodam, że sprawdzałem jeszcze sytuację na innym kompie, z nagrywarką LG GSA 45 czy coś takiego, nero 7.5.9, ten sam plik, podobny błąd. Na początku podejrzewałem winę nośnika, ale wcześniej nagrywałem taką samą płytę z powodzeniem. Inne płytki DVD+-R nagrywają się bez problemu. Jak mogę temu zaradzić ? |
PROBLEM ROZWI***260;ZANY aktualizacja firmware pomog***322;a wielkie dzieki... ***322;ap plusa :D
|
Cytat:
http://binflash.cdfreaks.com/#download |
z ASPII dalem rade wczesniej mialem jakas kulawa wersje... a firmware 1.03 to jest plik bin wiec co z tym zrobic? probowalem zamonotowac w Deamonie ale tez nic ;/
|
Cytat:
co do biosu to zasysasz pliczek i odpalasz go reszta robi sie sama - a który? - no albo oficjalny 1.03 albo nie oficjalny Liggy's ND4570A firmware 1.03 |
tego aspi nie da rady u mnie wgrac... ;/ a bios?? jak to zrobic.. i ktory ? sorka za takie pytania ale sie kompletnie na tym nie znam
|
to teraz zainstaluj aspii i reset a***380; do skutku , nowszy bios do tego neca 1.3 oficjalny albo jaki***347; ciekawszy z modowanych http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/
|
sprawdzilem tym to info....wyswietla ze plyta to RICOH a w rzeczywistosci w napedzie jest OMEGA
ale jak biore start to jakis blad wywala Jesli chodzi o to DMA to niby wszystko mam powlaczane w "Kontrolerach IDE ATA/ATAPI" ale go ty nie wyswietla a z ASPI zrobilem wszystko wg. intruukcji deinstalowalem..reset i zainstalowalem reset... i pisze ze Nie zainstalowane ;/ |
Media code speed edit - do sprawdzenia czy MID p***322;yty jest w firmware (tylko trzeba go mie***263; w pliku).
Jaki jest MID - to ci powie cho***263;by nero cdspeed. I w***322;***261;cz DMA temu necu. :taktak: https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073 |
Jak sprawdzi***263; czy prawid***322;owo rozpoznaje ?
|
Cytat:
-czy nagrywarka rozpoznaje prawidlowo plyty! Z pozoru glupie :) ale czy "widzi" plyte i czy ma ja w bazie plyt, - byc moze wymaga (nagrywarka) wymiany firmware na najnowszy(?) To jezeli o OMEGi. Ja bym zainwestowal w jedna VERBATIMke i zobaczyl jak dziala. Strata ew. kolejnych 10 zl nie jest zbyt duza. |
Inny przykład... chce nagrać obraz DVD 5,43 GB (bajtów: 5*834*676*224) i znowy problem:
niżej zamieszczam LOG: Kod:
|
DVD-R DL sektorow 4,171,712 pojemnosc w B 8,543,666,176 pojemnosc w GB 8.5 -wiec jakim cudem usilujesz nagrac 8 606 595 072 B???
O overburningu w DVD zapomnij, a w DL to nawet niech ci przez mysl nie przejdzie taka mozliwosc :) |
To mo***380;e by***263; wina kiepskiego no***347;nika.
|
Wypalanie DL... nie dziala
Witam.. Posiadam wypalarke [NEC ND-4570A i proboje nagrać obraz gry Colin McRae DiRT (rozmiar: 8,01 GB (bajtów: 8 606 595 072) na plytke DVD-R 8,5 GB 8x Double Layer firmy omega... to samo proboje z obrazem 5,6GB i rowniez nic. NO WIĘC PO KOLEI!!
Po załadowaniu obrau wygląda to tak: Później pojawia się overburning.... daje OK A następnie info o nośniku ................ co z tym zrobic ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25. |