![]() |
Opcje autokorekty w Win XP
Zabieram się do pisania dokumentu w Wordzie. Wyłączam opcje autokorekty, odznaczając m.in. "początek zdania wielką literą" albo "zamieniaj tekst podczas pisania". I wszystko jest wtedy O.K. Jednakże do czasu. Po wyłączeniu kompa i po ponownym uruchomieniu, muszę na nowo wszystko robić od początku (( , gdyż system "nie trzyma" ustawień. Czy jest na to jakiś sposób, aby te ustawienia wprowadzić na stałe :pytanie:
|
A zmieniasz ustawienia w [ Narz***281;dzia / Opcje / Pisownia i gramatyka ]
czy w [ Narz***281;dzia / opcje Autokorekty ] ? Bo ja w tej ostatniej zwykle ODznaczam opcje "Zamieniaj tekst podcza pisania" i mam spok***243;j z tym badziewiem. |
Cytat:
Wygląda na to, że wszystkiemu winien jest ten antyspyware. Ciekawe dlaczego tak się dzieje :pytanie: |
Bo zapewnie Tw***243;j anty pilnuje te***380; wpis***243;w w rejestrze, i Twoje zmiany s***261; wykrywane jako nieautoryzowane - po resecie program je kasuje.
Przejrzyj opcje tego swojego anty, bo ja go nie u***380;ywa***322;em i nie znam, przez co dalsze moje wypowiedzi bli***380;sze by***322;yby wr***243;***380;enia z fus***243;w ;) |
A po co skanujesz SpyBotem przy uruchomieniu?
Najwyra***378;niej wywalasz co***347;, co SpyBot uzna za zagro***380;enie, mi zaznaczy***322; kiedy***347; kilka us***322;ug MS, jako zagro***380;enie - np. wy***322;***261;czone powiadomienia o zabezpieczeniach czy aktualizacje automatyczne. Jak zobaczysz po skanowaniu co***347; z MS, to zaznacz i PPM wybierz, ***380;eby ignorowa***322; to przy nast***281;pnym skanie. |
Dzięki za sugestie, panowie :) Ponieważ Spybot ma od cholery różnych opcji i ustawień, poczekam na znajomka, który - nota bene - mi go konfigurował. Poproszę go o sprawdzenie, bo sam nie chcę nic namieszać.
|
Ja bym go wypierdzieli***322; z autostartu... i uruchamia***322; w miar***281; potrzeb.
:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14. |