![]() |
Modyfikacja nie przerobionej ps2
Posiadam PS2 dużą oraz hdd 160gb samsunga no i oczywiście NA. Konsola NIE jest przerobiona. Z tego powodu mam kilka zasadniczych pytań:
1) Czy HD Loader z MC jest na tyle samo skuteczny co te patchowane z neta? (czy wgrywa tyle samo gier) 2) Czy jest możliwe zgranie tak oprogramowania na nie przeroboną konsolę abym przy samym starcie konsoli miał do wyboru co chcę robić? (trójkąt: HD loader Kwadrat: zgrywanie zarządzanie savami między karta=flash, kółko: Odtwarzacz mp3 itp itd) Jeżeli NIE to: 3) Czy na nie przerobionej konsoli da się wgrać jakieś ciekawe oprogramowanie na dysk HDD i z niego je odtwarzać? Chodzi mi mianowice o to bym najpier odpalał z MC HD Loadera a później z dysku oprogramowanie które jest dostępne na tą konsolę. Zależało by mi mianowicie na odtwarzaczu mp3, dvd, oraz programie do zgrywania Saveów na Flasha lub na hdd. Jeżeli się da coś z tym zrobic to proszę o jakieś namiary. 4) Czy da się (nie wiem... np uaktualnić biosa) by PS2 wykrywał całe 160gb? Z góry pisze że dopiero zaczynam przygodę z modyfikacją PS2 jednak na prawdę się staram :) Przejrzałem już wiele materiału na temat samego HD Loadera i exlopita i na ten przykład samo zgranie HD loadera na MC nie powinno stanowić problemu. Gozej gdy chodzi o wgrywanie innego oprogramowania i stąd proszę o pomoc i jakieś nakierowanie. |
Ad1.) Nie wiem co to jest "patchowanie z neta", ale wiedz, ***380;e nie wszystkie gry uruchomisz z HDD i cz***281;***347;***263; z nich uruchamia si***281;, nazwijmy to, w r***243;***380;ny spos***243;b (patche na HDLa np. patche dzi***281;ki, kt***243;rym mo***380;na uruchomi***263; gr***281; w MDMA, UDMA).
Ad2.) Nie. Cho***263; z drugiej strony to nie wiem co to znaczy nieprzerobiona. Nie u***380;ywaj tego terminu poniewa***380; nie wiadomo o co chodzi (a PS2 si***281; nie przerabia - no bo czym i na co?). Soft mo***380;esz na PS2 uruchamia***263; na trzy sposoby: a.) maj***261;c wlutowany/wczepiony modchip (nie wszystkie si***281; lutuje). b.) przez bootcd jak np. Swap Magic. c.) przez exploit (sm to te***380; exploit no ale to tak upraszczaj***261;c). Ad3.) No i znowu wraca aspekt "przerobiona". W ka***380;dym razie mo***380;na, ale to zale***380;y czym, jak i za pomoc***261; czego chcesz uruchamia***263;. Ad4.) Bios jest na ROM. Gdyby mo***380;na by***322;o flashowa***263; PS2 to by***322;yby hack biosy jak jest obecnie dla PSP, Xbox i nap***281;du X360. PS: Nie przeczyta***322;e***347; najwa***380;niejszego: ;) http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ |
4) Nie da sie wgrac biosa lol ale da sie wlozyc 160GB nawet 250GB i bedziesz to mogl spozytkowac ;)
3) np. swap plytka -> potem mc->hdd i jest nie przerobiona konsola :D 2) hmm jesli mysli na tych samych falach to chcesz start konsoli i wybor czegos tam? to jedynie modchip a tak to np. swap->ulef odpalany z mc... (o ulefie sobie poczytaj) 1) mam swapa mam HDD+NA jedyna roznica jest taka hdd daje komfort sam zobaczysz jak bedziesz mial ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:43. |