Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows z programu "MSDN Academic Alliance" (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-programu-msdn-academic-alliance-75045/)

marynarz 21.12.2009 13:10

Thx. Doszukalem sie tez na polsl.pl

W przypadku ustania zależności między Pracownikiem lub Studentem a Instytutem, na mocy której student posiadał możliwość używania udostępnianego oprogramowania, osoba ta traci możliwość uaktualniania oprogramowania na swoim komputerze osobistym, zachowuje jednak możliwość dalszego używania udostępnionego w ramach programu oprogramowania wyłącznie w celach samokształcenia, oraz wykonując projekty niekomercyjne i niedochodowe.

kraluk 21.12.2009 03:42

Wg informacji zamieszczonych na stronach mojego wydziału oraz na http://www.codeguru.pl/faq.aspx (witryna Microsoftu, przypominam), to tak.

Konkretny zapis z CodeGuru:

Cytat:

10. Czy można używać oprogramowania MSDNAA po zakończeniu studiów?

Tak, student, który zakończył edukację, może w dalszym ciągu niekomercyjnie (w celach niezarobkowych) używać oprogramowania MSDNAA. Nie może jednak uaktualniać go do innej wersji (przykładowo mając Windowsa XP z MSDNAA nie można go uaktualnić do Windowsa Vista). Może dalej korzystać z poprawek (np.za posrednictwem Windows Update). Może również wykonywać kopie bezpieczeństwa takiego programowania oraz je odtwarzać.

marynarz 21.12.2009 02:44

Cytat:

Napisany przez kraluk (Post 1067961)
Dodam od siebie, że wszystko zależy nade wszystko od wydziału, na którym jesteśmy, a nie jak powiedział @Creew od uczelni - akurat na AGH sytuacja niekiedy w zależności od jednostki dydaktycznej różni się baaardzo diametralnie ;)

PS. Wprowadzę jeszcze małą korektę postów, które pisałem kilka lat temu. Otóż po ukończeniu studiów nadal możemy legalnie korzystać z oprogramowania pobranego z MSDN AA, ale wyłącznie w celach niekomercyjnych. Dodatkowo nie możemy ww. software'u używać jako bazy do upgrade'u ;)

Jestes pewien co do tego korzystania dalej? Masz jakies odnosniki do regulaminu moze, bo z tego co slyszalem waznosc licencji wygasa (klucze pewnie nie od razu).

kraluk 21.12.2009 02:19

Dodam od siebie, że wszystko zależy nade wszystko od wydziału, na którym jesteśmy, a nie jak powiedział @Creew od uczelni - akurat na AGH sytuacja niekiedy w zależności od jednostki dydaktycznej różni się baaardzo diametralnie ;)

PS. Wprowadzę jeszcze małą korektę postów, które pisałem kilka lat temu. Otóż po ukończeniu studiów nadal możemy legalnie korzystać z oprogramowania pobranego z MSDN AA, ale wyłącznie w celach niekomercyjnych. Dodatkowo nie możemy ww. software'u używać jako bazy do upgrade'u ;)

mgit 20.12.2009 22:18

No to wygląda że uczelnia Legnicka oszczędzała ...

Przynajmniej Windows 7 jest :)

andy 20.12.2009 22:13

Ilość dostępnych programów zależy od studiowanego kierunku i samej uczelni jaki "pakiet" wykupi.

mgit 20.12.2009 22:09

Ilość załączników: 1
@andy w twoim MSDN AA więcej programów niż w moim :(

Nawet Visual Studio 2010 jest a w legnickim ciągle 2008

Patrix 20.12.2009 21:11

Andy i tak nie zamazałeś wszystkiego :D:D

andy 20.12.2009 16:26

@Matefusz W7 jest dostępny przez MSDN w wersji x86 jak i x64
http://img64.imageshack.us/img64/190...1220152526.png

marynarz 20.12.2009 14:33

Na uczelni powinien byc gosc, ktory jest za to odpowiedzialny. Na Polsl.pl bylo tak ze najpierw tylko wypalali nosniki i przyznawail klucze, a pozniej mozna bylo zglosic chec uczestnictwa w programie online i na studenckiego maila przychodzil indywidualny login i haslo do konkretnej strony M$.

Tak wiec szukaj wydzialowego koordynatora MSDNAA.

Creew 20.12.2009 14:29

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1067810)
Witam! :>

Orientował się ktoś jak sprawa wygląda z win 7 w MSDN? Gdzie trzeba zajrzeć, co kliknać, kogo na uczelni pytać?

Ja jestem posiadaczem takiego windowsa :) Co do samej procedury, to na AGH w Krakowie wystarczy, że zarejestrujesz się w Uczelnianym Centrum Informatycznym - UCI (dostęp do kont student, poczty itp), następnie rejestrujesz się na MSDN AA, potem mail rejestracyjny i jeśli dobrze pamiętam to chyba tyle. Z czego ważna informacją było to, że rejestracja do samego MSDN jest prowadzona przez stronę - jakby to powiedzieć - sygnowaną przez AGH, więc pewnie jakieś dziwne protokoliska tam odchodzą. Dokładnie nie wiem :) Myślę, że najlepiej będzie jeśli złapiesz jakieś informatyka na uczelni, a w ostateczności idź do samego dziekanatu - pewnie dostaniesz burę, że się o takie rzeczy pytasz, ale Ci powiedzą.
Wesołych!:balwan:

Matefusz 20.12.2009 13:49

Windows 7 w MSDN.

Witam! :>

Orientował się ktoś jak sprawa wygląda z win 7 w MSDN? Gdzie trzeba zajrzeć, co kliknać, kogo na uczelni pytać?

kraluk 01.11.2007 20:29

Cytat:

Napisany przez marynarz (Post 852847)
Po ukonczeniu studiow system jest legalny do czasu pierwszej reinstalacji :)

Ostatnio właśnie gdzieś czytałem, że mieli to zmienić - i ma być podobno tak, jak to wcześniej opisałem.

Ale nie jestem pewien w 100% poprawności tej informacji.

epol 01.11.2007 14:26

Cytat:

Napisany przez gallus (Post 852856)
Czyli można przed zakończeniem nauki postawić sobie na czysto system zrobić backupa np. za pomocą True Image i nikt nie jest w stanie udowodnić, że system był reinstalowany? :)

Hhmm ||

Cytat:

PS A jeżeli już ktoś korzystał z tego programu i zakończył naukę to dostaje jakąś tańszą ofertę zakupu systemu..?

O tym mi nic nie wiadomo.

Dziękuje raz jeszcze wszystkim. Teraz trzeba wziąć się za proces rejestracji :/

Patrix 01.11.2007 12:44

Cytat:

Czyli można przed zakończeniem nauki postawić sobie na czysto system zrobić backupa np. za pomocą True Image i nikt nie jest w stanie udowodnić, że system był reinstalowany? :)

w teorii... tak :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:04.