![]() |
problme z bootowalną płytą
Mam problem jak wyzej
Sciagnalem sobie corel linuxa z jakkiegos ftp`ka nie pamietam jakiego ale nie z firmowego Plik byl w formacie *.iso rozpakowalem go programem IsoBuster a nastepnie nagralem Nero z twarego dysku jako multisesyjny. Odpalam plytke autorun sie uruchomil( pod windowsem) tak jak normalny instalator. Moglem wybrac czy CD ma byc bootowalne z dyskietki czy od razu z CD. Dalem CD od razu. W biosie ustawilem zeby bootowal pierw z plyty uruchamia sie pisze booting from CD: i znika plyta nie cche isc tylko wgrywa sie Windows. Z dyskietki podobnie idzei wgrywa sie LILO pisze ze Starting Linux.... i nic dioda od CD miga co pare sekund ale nic sie nie dzeije. W czym tkwi problem? Skopana wersja Linuxa czy to ze nie nagralem bezposrednio z obrazu? |
Trzeba bylo bezposrednio z obrazu nagrac.
|
pomogło by?
Dzieki za odpowiedzi |
Powinno.
Bo jak wyciagnales pliki z obrazu to tym samym naruszyles jej strukture i dlatego plyta nie jest bootowalna. |
Dokładnie tego samego mam linuksa i nagrałem obrazek ISO bezpośrednio w nero. Śmiga jak trzeba tzn startuje z CD :) :) :)
|
dzieki chlopaki WIELKIEDZIEKI
Jestesciedlamnieboscy ps.sorkizejatakalespacjamisiewlasniepopsula:D |
Cytat:
|
spacja dziala :D
Mam takie off-topic`owe pytanie Czy ten Linux isntaluje sie na fat`ach czy na ext2? jeszcze raz dzieki oby wiecej na tym siwecie byo ludzxi takich jak wy :D |
Nie dam se głowy uciąć ale wydaje mi sie że jest możliwość wybrania rodzaju systemu plików podczas insalacji. Jeżeli się myle to sorry ale dawno już to było i może źle kojarze. -:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09. |