![]() |
witam.
problem tak jak w temacie. korzystam z kodeków ffdshow i real alternative i bez wzgledu czym odtwarzam filmy w formacie rmvb czasami startują i zatrzymują sie popewnym czasie gdzie dźwięk nadal zasuwa lub obraz staje od razu a dźwiek i czas filmu jest zliczany. odpalałem media player classikiem, subeditem i kilkoma innymi , zawsze to samo. w menagerze zadań odpalony film w 100procentach obciąża procka (ath 3000+@2430MHz 1,5 GB ramu i gf7600 gt więc powinno śmigać jak szalone) ps. filmy nie są uszkodzone(sprawdzone na innym kompie) ps2. inne formaty zasuwają bez żadnych problemów pomoc = reputka :fala: ech, nikt nie ma pomysłu jak to rozwiązać? |
wywal wszystkie kodeki, zainstaluj klite mega codec pack
|
dzięki za poradę...ale chyba żartujesz, że mam ten mega pak kodeków zainstalować? przecież w systemie zrobi mi się straszny śmietnik, bo niestety klite to syf, ffdshow tworzy wirtualne kodeki nieingerujące zbytnio w system i jest raczej najmniej inwazyjny...nie, dzięki :wow:
ps. a z kodeków mam tylko ffdshow i real alt....wiec jest tego malusio :) |
innej porady nie dostaniesz
jak sobie wyobrazasz rozwiazanie Twojego problemu bez proby przeinstalowania kodekow? |
zrobiłem to inaczej, wywaliłem real alternative, a zamiast tego wrzuciłem real media player :P
|
Myślę że odinstalowanie kodeków i wgranie real alternative rozwiązałoby problem. Bez konieczności instalowania Real Playera.
|
Cytat:
problem rozwiązany więc nie ma sie co wiecej wypowiadać. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16. |