![]() |
PS2 Slim i blokady
Witam mam pytanie jakie są najlepsze blokady dla PS2 Slim SCPH - 77004 CB ?tylko nie Magic Keys bo ich nie moge zamontowac tylko porsyowalem konsole tymi badziewiami zwłasza tym Tool E przy klapce ;/ Bardzo mi na tym zalezy bo kupilem konsole i lezy sobie v.v
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Slim Klap. Wszystkie i tak są takie same/prawie takie same.
A Swap Magic odradzam. Badziewie. :taktak: |
Cytat:
|
Tak własnie o ta blokade mi chodzi w lewym górnym rogu przy klapce ta blokada jest metalowa i tak nie moge jej zalozyc ;/ Berion zgadza sie wszyscy mi mówia ze to jest najlepsze chyba sobie zamówie :D
|
Cytat:
Czy poporstu po wetknieciu tej cienkiej koncowki w ta szczeline nie mozesz ustawic jej w dobrej pozycji? To istotne gdzie polegles. |
Cytat:
|
Ja robie to tak:
Biore srubokret plaski i lekko odginam ta blaszke ktora jest z prawej strony tej malej szczeliny(wkladam srubokret lekko pod blaszke i prezekrecam o 90 stopni co powodje lekkie odgiecie blaszki [podnosi sie ku gorze]. Da ci to wiecej miejsca (jakies 1-2mm) na manewrowanie blokada , a potem ewwentualne jej wyjecie.ZAwsze potem mozesz nacisnac na blaszke i dognie sie ona do pozycji wyjsciowej (to tylko 1-2mm). Czesto to ona tworzy problem gdyz gdy nasickasz na juz wsadzona blokade to jak pisales laser laser jest wysuniety a gdy puszczasz - chowa sie. Powoduje wlasnie to ta blaszka ktora czasami dociska ten cienki drucik i minimalnie go przesowa lub tasma klejaca na spodniej czesci blokady jest zbyt gruba (czesto ja zrywam i daje 1-2 kroble kleju , ale jak wiem dokladnie w wktorym miejscu powinna lezec blokada). |
Bardzo dobry pomysł tez tak myslalem chociaz bardziej do głowy mi przychodzilo zeby wyrwac klapke bo nie ma miejsca XDDD Ten pomysl tez dobry ale czy czasmi nie strace gwarancji na konsole bo napewno zręczny serwisant konsol napewno zobaczy ingerencje w stabilnosc konsoli ? :p I tu tez pytanie czy jak wyjme spręzyne do otwierania i zamykania klapki to tez sie traci gwarancje czy tez nie ? : P
|
Cytat:
Wbrew pozorom montaż Tool E z drucikiem jest w zasadzie dość prosty, można go zamontować bez specjalnego przygotowania w 1-2 min. Montujemy przy włączonej konsoli, napierw należy spróbować bez kleju, wsadzając drucik Tool E w głąb konsoli i delikatnie ustawiać aby poczuć w jakiej pozycji laser zjeżdża w dół. Potem albo używamy kleju albo taśmy samoprzylepnej dołączonej do blokady. Całość operacji naprawdę nie zabiera więcej czasu niż 1-2 min |
Cytat:
Przy zamonowaniu Tool E skorzytaj z opisu @wielkot'a oraz mojego a takze masz fotki na stronie swapmagica. |
Teraz to bezznaczenia głupi brat bawił sie w serwisanta i wyjął mi spręzynke od klapki ;/ teraz lata bezwładnie ze dajcie spokój nic tylko sie powiesic konsola do kosza ;/// , Nie wiem spróbuje zamontowac Slim Klapa którego zamówiłem może sie uda a ja nie mam juz energi na Magic Keys zwazywszy ze mam glupia wersje tych blokad chyba 1 bo inne częsci maja chyba elastyczny metal bo widzialem na filmiku ze wyginaja w trakcie zakładania jak chcą :P Jak bym ja tak robil z tym haczykiem to pewnei bym zepsul czujnik -_-"
|
Elastyczny metal? Marzenie każdego inżyniera... :hahaha:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |