![]() |
Taito Verbatim shivaki
witam
dzisiaj nabyłem cake 50 sztuk vebatimów w nowym opakowaniu co mnie zaskoczylo ale podobno od miesiaca sa w nowym "kolorze" opakowania (plytki kupuje raz/dwa razy w roku bo 50 to mi spokojnie na rok starcza ). przy okazji nabylem tez plyte shivaki o ktorej sprzedawca mowil ze jest robiona przez taito. w nero info wyswietla: 1 Verbatim dvd-r, x16 - TYG03 2 Shivaki dvd-r, x8 - TYG02 co o tym sądzicie? jak porownać ich jakość i sprawdzić czy faktycznie to samo. do tej pory mialem verbatimy z mitsubishi (MCC03), a teraz pojawil sie taito które były lepsze? i jak jest z jakością taito. Zalezy mi na trwałości danych stąd kupuje verbatimy dodam że obie płytki są praktycznie nie do odróżnienia, verbatim może jest bardziej zżółkły niz shivaki. Natomiast w porownaniu do verbatima x8 shivaki jest identyczny |
Taito to gry chyba robi. Te p***322;ytki Taiyo Yuden robi.
ostatnio te Verbatimy wykazywa***322;y si***281; przeci***281;tn***261; jako***347;ci***261;. Mo***380;e co***347; si***281; zmieni***322;o?... |
zauwazylem ze moj naped tj. tdk 1616n nie obsluguje zakladki "jako***347;***263;" w nero cd-dvd speed
wiec nawet porownac jakosci nie moge. czekam na kolejne opinie bo zaczynam sie denerwowac czemu doplacilem jak zwykle do verbatimow a dostalem to co mam. ok***322;adka wygladala jak z plyt najgorszych ale rzecz gustu |
ed mo***380;e jemu chodzi***322;o o wokalistk***281; Titiyo ? :>
tak na marginesie Verby ostatnio nie s***261; idealne ale zrobi***322;em zapas jeszcze tych ze starym nadrukiem bo te nowe to wydaje mi si***281; ze s***261; gorsze @hardy5 Shivaki to sa odpady po produkcyjne Verbatima(czytaj nie spe***322;ni***322;y norm itp. ka***380;dy nazywa jak chce) tak jak BLUPOP od SONY http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=75324 :czytaj: |
ok, dzieki za info :) z tayto yuden faktycznie pomylilem sie z nazwa :P
tylko czy zalowac ze te kupilem, nei ma rzeczy idealnych podobno ;) moze kiedys wroca normalne verbatimy bo po opakowaniu to je mozna porownac do typowo budzetowych plyt, ja nie wiem co komu przeszkadzalo w wygl***261;dzie opakowania ;) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 43854 Palone x6 . |
to z tych kij***243;w w nowej folii? widzia***322;em je ostatnio w sklepie, ale jako***347; si***281; nie skusi***322;em...a mo***380;e warto...
|
Z cake 50 szt. w nowej folii.
|
identyczne mam ;) zgodzisz sie adax ze opakowanie chusteczkowe?
testy wygl***261;daj***261; calkiem nie***378;le, plyty wypalam tylko z predkoscia x4 bo po co sie spieszyc :) |
adax te verby w "-" paliles Benqiem, czy tylko nim testowales ?
Pomimo kilku bledow PIF bardzo dobra jakosc palenia. Pytam, bo pono***263; Benq 1655 nie za bardzo lubi minusy. p.s nagrywales z wlaczona funkcja WOPC czy z wylaczona ? |
Jak si***281; dobrze screenom przyjrzysz, to b***281;dziesz wiedzie***263;, na czym pali***322;. :czytaj:
|| |
sorki widac jak czarne na bialym ^^
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Palona na Pioneer 112@A12J, prędkość 6x Załącznik 47201 Jedna podstawka pod piwo więcej :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |