![]() |
Zatem. Czy istnieje mo***380;liwo***347;***263; pozbycia si***281; tego przeplotu w pinnacle 11 Studio ?
Czy trzeba zmieni***263; program na inny ? |
Cytat:
|
Odznacz interlaced i bedize OK. CHociaz na kazdym normalnym odtwarzaczu DVD powinine byc on dobrze zinterpretowany...
|
Czyli mozliwe ze to ktoras z zle wybranych kompresji ma w domyslnych ustawieniach interlaced, ale dzieje sie to tylko w momencie gdy obraz sie przesuwa. Jak ja nie lubie sleczec i marnowac czas na sprawdzanie wszystkich dostepnych kompresji.
|
:hmm: To co wida***263; na zdj***281;ciach, to efekt przeplotu...
|
A u mnie Ulead 8 robi takie jazdy z kamera canona. Tez nie mam pojecia od czego to.
|
Najpierw najnowszy patch do 11
http://www.pinnacle.com.pl/pliki.php Jeżeli nie pomoże pomoc techniczna. Pod koniec ubiegłego roku firma Pinnacle Systems uruchomiła telefoniczn± pomoc techniczn± w języku polskim. Od poniedziałku do pi±tku w godzinach od 9.00 do 17.00 pod numerem telefonu 022 40 8888 0 uzyskamy informacje techniczne na temat produktów do edycji wideo z serii Studio i Dazzle oraz tunerów telewizyjnych z serii PCTV. Osoby, które wol± wysłać e-mail, mog± napisać na adres pinnaclesys@pinnaclesys.pl. |
posiadam pinnacle 11 i własnie w tej wersji mam ten defekt
|
U mnie w Pinacle 10.6 Plus mimo szybkiego komputera też tak było pomimo instalacji patcha sugerowanego przez wparcie techniczne Pinacle.Jest problem z niektórymi formatami zapisu kamer np.JVC .Nie wiem ,nie sprawdzałem czy w Pinacle 11 to poprawiono.
Pomagła :rotfl: zmiana na pakiet innej firmy CyberLink Power Director 6 i Ulead VideoStudio w którym nie ma u mnie żadnych problemów z kodowaniem do DVD |
Pinnacle zle przerabia obraz wideo do formatu DVD-VIDEO
http://img411.imageshack.us/img411/6...eobrazukm6.jpg
Jak pozbyć się poruszenia obrazu podczas zapisywania filmu do pliku końcowego mpeg. Po przerobieniu materiału wideo do formatu DVD (*.vob) i odtworzeniu go na odtwarzaczu stacjonarnym DVD obraz jest "poruszony" tak jak na powyższym obrazku. Defekt ten widać przy szybszym ruchu kamery! Jaka jest tego przyczyna? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10. |