![]() |
PROBLEM Z NAGRYWANIEM PROSZE O POMOC
Witam,
posiadam nagrywarke TDK 1616N. Od jakiegos czasu plyty dvd nagrywaja mi sie z predkoscia tylko x2. Przy nagrywaniu x4, x8, x16 nagrywarka przerywa i kontynuuje robiac przerwy na plycie ktora nadaje sie tylko na smietnik. Nie jest to wina nagrywarki na innym kompie dziala. Na swoim testowalem tez Pioneera 107 i tez ma ten sam problem. Nie jest to tez wina na dysku ani systemu. Dysk z moim systemem tez przekladalem do innego kompa i wszystko dziala. Jesli ktos wie co to moze byc prosze o pomoc. Pozdrawiam |
Zakupi***263; nowe ta***347;my, zajrze***263; tutaj:
https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073 |
Zaktualizowa***263; firmware. To leciwe nagrywarki i wszystko si***281; mo***380;e zdarzy***263;. Trzeba nawet liczy***263;, ***380;e p***243;jd***261; na z***322;om. Po***380;ycz jak***261;***347; nowsz***261; nagrywark***281; i sprawd***378; czy palenie przebiegnie pomy***347;lnie.
|
Niestety tasmy nie daly rady. Sprawdzalem tez na innej pozyczonej nagrywarce ten sam bubel. Przelozylem swoja nagrywarke do drugiego starszego kompa i hula bez problemu. Czy to moze byc kontroler na plycie glownej?
|
zasilacz?
|
format c: \ ??
|
Ani zasilacz ani format nic nie daja na innym kompie nagrywarka dziala bez problemu. Podlaczajac u siebie inna nagrywarke jest ten sam problem. Wydaje mi sie ze to plyta glowna - kontroler.
|
A jak masz skonfigurowanego kompa? Dysk twardy te***380; chodzi na ATA czy ju***380; na SATA? Kupi***322;e***347; nowe ta***347;my?
|
KOMPUTER TO:
Intel PIV 3.0GHz PLYTA ASUS P5GD2 Premium Dysk 160GB SATA Grafika ASUS EN7600GT SILENT Zasilacz ENLIGHT 400W FDD TDK 1616N DVD-RW ASUS P2 DVD-ROM Tasmy wymienilem wszystkie na nopwe zarowno na napedach jak i na dysku. Dysk jest podlaczony pod kontroler SATA, probowalem tez podlaczyc pod inne kontrolery SATA ktore mam wbudowane na plycie to samo, sypie plyty. Na innym kompie nagrywarka smiga bez problemu. |
@Neo007 odinstaluj kontrolery ATA w managerze urzadzen tzn podstawowy i pomocniczy i uruchom ponownie kompa moze nagrywarka dziala w trybie PIO bo dysk nie moze poniewaz jest na SATA
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54. |