![]() |
Kto mi poleci dobry napęd CDROM?
Zamierzam kupić Cedeka aby pracował z Teac CDW 524e. Ktos moze mi polecic szybki(zwłaszcza zrzuty audio) a jednoczesnie trwały napęd? I czy w ogóle jest sens kupna cdromu? Czy nagrywarka moze szybciej siąść jesli sie z niej czyta i zapisuje na niej?
|
Dobre CD-ROMY:
TEAC 40x - po wgraniu nowego firmware kopiuje audio 20x ASUS 50x - tańsz o ok. 50-70zł, ale polecam Co do 2 pytania, to wydaje mi się, że nagrywarka powinna być tylko do smażenia cd, a nie do kopiowania z niej danych. Chyba, że twój cd ma problem z jakąś płytą, to porządna nagrywarka bedzie zawsze mieć lepszą korekcję błędów... |
Polecam ASUSA bo mam Teac i ten naped jest strasznie wolny.
I zmieniam także na ASUSA Pozdrawiam |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
teac-540e - bardzo drogi ( jak na cdrom) ale chyba niezawodny
|
Zgadzam się z przedmówcami, Teac i Asus są najlepsze,
masz więcej kasy kup TEAC , mniej ASUSA, obejrzyj jeszcze testy na cdrinfo Pozdrawiam "Gdzie wszyscy myślą tak samo nikt nie myśli zbyt wielie ;) " |
Siema
Co do zakupu napedu CD... osobiscie wciagnałbym raczej DVD, tym bardziej, ze ostatnio w wypozyczalnich pojawia sie duzo filmow na DVD... zawsze fajnie jest obejrzec sobie filmek na DVD, albo zrobic jego "kopie bezpieczenstwa" :D . Nie sadze zeby przy zgrywaniu audio DVD wypadaly jakos duzo gorzej od zwyklego CD. BTW: sam mam od prawie roku (11 miesiecy) naped DVD LG o predkosciach 10/40. Sprawuje sie na 5 z plusem... wszystko legancko czyta i jak dotad nie mialem z nim zadnych problemow. BTW2: przez 3 lata mialem nagryware Dysan 2/2/16, w ktorej przez jakies 2 lata odtwarzalem normalnie CD (zanim kupilem DVD), bo moj CD ROM szajsowatej firmy samsung rozlecial sie. No jak juz wspomnialem nagrywara pociagnela 3 lata i padla... ale w sumie jak na naped "do wszystkiego" chyba i tak dlugo wytrzymala (ofkoz duzo tez na niej smazylem) pozdroofka |
no jeszcze dodalbym ze z cd to mozesz se kupic toshibe 48x ale jakos malo o niej slyszalem (napedy robia fajne). jej ogromna wada jest ot ze jej cena (jak ostatnio widzialem) byla wyzsza od teac'a
pzdrwm Nikita_Bennet |
W sklepie Wezyr (www.wezyr.pl) widziałem Creative x52, z jakąś funkcją Audio cośtam, ktoś miał doczynienia z tym cdr-kiem?
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
zarzuc bios 3,0 beta (na cdrinfo.pl lub stronce teac'a) i zobaczysz ze ten naped bije wiekszosc 52x. naped dziala wtedy minimalnie glosniej. pamietaj tez ze nie da sie powrocic do oryginalnego biosu ja jade na nim prawie odkad go kupilem - tez myslalem ze kupilem bubel ale po tygodniu sflashowalem i dziala od sierpnia2001 bez problemow pzdrwm NIkita_Bennet |
Od siebie dodam, ze w dzisiejszych czasach zakup CD-ROM'u nie ma sensu (chyba, ze chodzi o finanse). Osobiscie polecam kazdemu zakup napedu DVD-ROM. Ceny tych napedow ciagle spadaja, a ich przydatnosc wiekszosc z Was odczuje na wlasnej skorze :)
Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
Po prostu kupiłem Asusa 52x |
Cytat:
Z góry THX |
Ja mam od 2 lat Teac 40x z biosem 3.0 i działa rewelacyjnie pod każdym systemem. Nagrywam wszystkie płyty w locie z max.prędkością nagrywary tzn.24x. Dane Teac dostarcza rewelacyjnie nie mialem jeszcze niedopełnionego buforu.
Gorąco polecam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |