![]() |
błędy przy nagrywaniu
witam mój problem jest taki: przy nagrywaniu płytki w nero i weryfikacji pokazuje mi błędy , miałem już kiedyś takie problemy i w końcu okazało sie iż był to najprawdopodobniej błędy z dysku gdyż niedługo potem padł /bad sectory/ mam wymieniony na taki sam /samsung sp200/ i problem wraca, narazie badów nie widać, przy nagrywaniu tego samego pliku /z dysku samsunga/przy pomocy innego systemu uruchomionego z innego dysku błędów nie ma-weryfikacja poprawna więc moje pytanie- co generuje te błędy ?????? ??? system czy dysk a może jeszcze coś innego??
dodatkowe info : dysk samsunh\ga podpięty sata, nagrywarka liteon dvd 165 p6s, dysk z którego uruchamiałem drugi system podpięty był na ide, płyta asus a8ne.nforce4 ultra:help: |
RAM? :idea:
|
jako ***380;e niewiele odpowiedzi na m***243;j problem ,wiem ***380;e temat by***322; poruszany na forum ale nic odkrywczego nie wyczyta***322;em ,ODPOWIEM SOBIE SAM -problemem by***322; system a dok***322;adnie sam NERO przeinstalowanie do wersji 7 pomog***322;o. DZIEKUJE ZA UWAG***280; i pozdrawiam forum :>
|
Problem to nie nero v.6 czy 7 lub 8.
To b***322;***281;dy systemowe i dlatego instalacja nowego Nero pomog***322;a. Nagrywam od lat Nero 6 i brak b***322;***281;d***243;w. :) |
Cytat:
|
No to ci napisa***322; joujoujou ze to moze byc wina ramu, uszkodzone pamieci powoduja bledy na dysku poniewaz pliki traca zgodnosc CRC, moze tez byc wirus, badsectory na dysku itd.
Jest wiele mozliwosci |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |