![]() |
Popraw link'a:)
|
Cytat:
Ale ten pad prezentuje się całkiem spoko (chodzi o specyfikację), może się nim zainteresuje ;) Pad bezprzewodowy byłby ułatwieniem: - nie można się wyj***ć o kabel ;) - nic się nie skręca ani nie łamie (chociaż te pady chyba mają miedziane) - moja dziewczyna (jak gramy w coś razem) lubi wymachiwać rękami - jakby te pady miały czujniki położenia :D więc kabel się nie poskręca |
triggery 2 są na pewno lepsze niż na tych całych ds'ach, 3 to niewypał... w sumie to zależy od człowieka. jeśli masz możliwość to nie słuchaj sie opinii innych tylko sam sprawdź :)
|
Ja uważam, że te triggery są lepsze niż w DS/DS2, ale skok jakościowy w tej materii przyniesie dopiero DS4. Uważam też że wzorem nowoczesnego joypada jest ten od X360 (d-pad przemilczę bo to akurat jest dramat ;]).
|
DS3 to największy fail minionej generacji, a triggery L2 i R2 są w ogóle nie do użytku.
Najlepszy pad bezprzewodowy do PS2, którego NOWY egzemplarz można kupić tu i ówdzie to ten model http://www.geeks.com/details.asp?inv...L-PB-R&cat=JOY Mam, używam, polecam, spisuje się super. Jedyną wadą jest dość niewielki rozmiar, ale jeśli ktoś nie ma dłoni jak ET, to będzie OK ;). |
Najlepszy bezprzewodowy pad jaki znam to DS3, tylko moze byc problem z podlaczeniem do PS2, ciekawe czy istnieja jakies przejsciowki, które umożliwiałyby podpiecie do dwójki...?
Uparłeś sie na bezprzewodowego, a gdyby tak przedłużyć kabel od DS2 ? Czy nie lubisz się plątać :) ? Coś za coś, ja tam ogromny fan DS2 byłem, do czasu aż PS3 sobie sprawiłem (nie tak dawno temu) i od tamtej pory Pada nad DS3 nie ma, te spusty :) Nawet bym sie nie zastanawial nad bezprzewodowym padem, ewentualnie kabel dokupił. Z tego co pamietam to do PS2 też piloty swojego czasu wychodziły ? Może to była by pomoc ? |
Bo ja wiem. Logitech? Przynajmniej nie zajmują się osprzętem od wczoraj. ;)
|
Cytat:
Chodzi mi o pada jakiejś w miarę ogarniętej firmy, która nie zajmuje się elektroniką od wczoraj. No chyba, że przykłady podane wcześniej w dyskusji są już ostatecznym stadium rozwoju bezprzewodowych padów do PS2 :) Na początku dyskusji jakiś jegomość chwalił bardzo pada HAMY, mówił że Logitechy wysiadają... Może to dobry kierunek ??? |
Ale żaden bezprzewodowy (ok, no name'y na IR, ale chyba nie o takie bezprzewodowe Ci chodzi :D) i jedynym tym najlepszym zawsze był DS. ;P
|
Dobra, pisałeś wcześniej Berionie, że przez Twoje ręce przewinęło się wiele padów. Pewnie jedne wspominałeś lepiej, a któreś gorzej. Może z grubsza orientujesz się który z padów bezprzewodowych jest dość dobry:
- wytrzymały - z wibracjami - z "ogarniętymi" gałkami analogowymi - w rozsądnej cenie - wystarczy mu tyle przycisków co w oryginale, nie potrzeba mi jakichś g***en (turbo czy coś...) To chyba by było na tyle, więcej mi nie trzeba, byle pad nie rozleciał się po pół roku ;) |
Ja tam się nie interesowałem. Zawsze jak dana generacja umiera, to ja już mam obrócone jej wszystkie interesujące mnie gry. Potem zostaje tylko scena. Także nie wiem, ale myślę że można śmiało założyć że nic się w tej kwestii nie zmieniło (w tej, czyli kompatybilności).
|
Dyskusja trochę się zdezaktualizowała, więc postanowiłem odświeżyć temat. Technologia poszła trochę do przodu i pady być może też są już trochę lepsze. Dlatego gdyby ktoś miły, był w stanie naprowadzić mnie na jakiś porządny sprzęt w kwestii padów bezprzewodowych do PS2 byłbym wdzięczny :) Oglądanie filmów wieczorem z dziewczyną na TV to fajna sprawa (zwłaszcza kiedy ma się do wyboru PS2 albo laptop), ale kiedy trzeba ruszyć tyłek (zatrzymać albo wyłączyć konsolę, etc.) to już nie jest tak fajnie... Dziękuję ;)
|
Cytat:
|
@Wielkot
Czy pady Hama sa 100***37; kompatybilne z burnoutami??Jesli tak czy to oznacza ze np.w dbz sagas(w ktorym nie widzi mi oryginalnego DS1), bedzie rowniez funkcjonowal(o ile sie orientujesz)?? Pozdrawiam PS. http://allegro.pl/item344362375_hama...er_jakosc.html - idealny na wzor naszego kochanego DS2 http://allegro.pl/item344362378_bezp...gwar_fvat.html - i wireless, o ktorym prawdopodobnie mowiles |
Możesz zdemontować obudowę i tak grać :D D-Pad i tak jest na jednym "kółku".
Co innego można zrobić to ja nie wiem. Są sprzedawane pady innych producentów ze specjalnie wyprofilowanym d-padem (po naszemu: krzyżakiem), tak by ładnie się robiło "półkółka". ;] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:01. |