![]() |
Probem z nagraniem AUDIO na hi-endowy sprzęt ! POMOCY!!!
Witam,
Mój ojciec jest Audiofilem i ostatnio wymienił swój odtwarzacz. By słuchać muzyki w lepszej jakości kupił odtwarzacz DVD SONY DVP-S9000ES. No i właśnie od tego momentu pojawił się problem. Odtwarzacz czyta tylko oryginalne (czytaj tłoczone) płyty. Próbowałem już różnych sposobów nagrywania Audio by to obejść... Nie chodzi mi o słuchanie pirackich płyt na tym sprzęcie, ale chodzi mi o to, że mam mini-studio w domku i robię muzykę, która obecnie spoczywa na twardym dysku komputera. Ze wcześniejszym odtwarzaczem nie było problemu, zgrywałem pliki WAV na dobrej jakości Audio-CD i wszystko śmigało, ale odkąd jest ten kosmiczny odtwarzacz, to kiedy wkładam płytkę nic się nie dzieje, jakby jej nie widział. No i moje pytanie czy mogę jakoś nagrać taką płytę, jest specjalna technika, może specjalne płyty. Może wie ktoś na jakiej zasadzie nagrywa się płyty studyjne, tłoczone, w ogóle każda pomoc się przyda, zależy mi żeby posłuchać to co stworzyłem na dobrym sprzęcie mojego ojca w dobrej jakości Ogólnie czy jest jakiś sposób by nagrać płytkę z własną muzyką w ten sam sposób jak robią to ludzie w studiu, albo piraci-tłoki. Dzięki ! |
Jak sam zauwa***380;y***322;e***347;, oryginalne p***322;yty s***261; t***322;oczone, wi***281;c pozostaje wywalenie ilu***347;tam set lub tysi***281;cy $$$ na t***322;oczni***281;. :glaszcze:
Co rozumiesz pod poj***281;ciem "dobrej jako***347;ci Audio-CD" ? :pytanie: Jakiej nagrywarki u***380;ywasz, na jakich pr***281;dko***347;ciach? |
TUTAJ masz kilka komentarzy.
Generalnie musisz wypr***243;bowa***263; kilka rodzaj***243;w no***347;nik***243;w CDR, bo odtwarzacz wi***281;kszo***347;ci nie lubi. |
Cytat:
|
no to dla kogo s***261; typowe (znaczy sie dro***380;sze) ;)
CD-R (audio) chyba nie dla Sony || http://www.sony.pl/view/View.action?...iredSeriesHome |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19. |