![]() |
LG GSA-H20L - poważny problem
Witam.
Mam nagrywarkę LG GSA-H22L, moje problemy z nią zaczęły się jakiś czas temu. Mianowicie urządzenie ma niewiarygodne problemy z czytaniem płyt DVD+R! Na wakacjach zakupiłem grę Lotr: BftME 2, z początku udało mi się ją normalnie zainstalować, jednak za drugim razem miałem już poważne problemy. Najpierw napęd w ogóle nie chciał wykryć płyty, potem zawieszał się na instalacji, obecnie już nawet nie da się uruchomić instalatora. Płyta jest w idealnym stanie, jest oryginalna, a w dodatku dosyć nowa. Podobny problem miałem z grą Colin McRae: DIRT, która już podczas pierwszej instalacji sprawiała podobne problemy, choć jednak w końcu się zainstalowała. Tym razem wręcz kipię ze złości. Świeżutki UT3, którego niedawno kupiłem znów stwarza problemy. Najpierw trzeba kilku wyjęć i włożeń płyty do napędu, aby ten ją wykrył, a jeśli już wykryje, to podczas instalacji wywala "błąd odczytu z pliku "..."". Płyta jest w doskonałym stanie, nowiutka i czyściutka, ponadto bezproblemowo można z niej zainstalować grę na kompie kumpla. O co tu chodzi? Mam firmware w wersji 1.02. Ponadto chciałbym nadmienić, że kiedyś problem z instalacją gry usunął gruntowny format dysku i instalacja od nowa WinXP. Proszę o pomoc. |
No w***322;asnie - sprawd***378; no t***281; nagrywark***281; na innym kompie i wszystko b***281;dziesz wiedzia***322;.
Normalnie to wygl***261;da na pad lasera... |
Pad lasera? Ale kurde, płyty CD, DVD-R, większość nagrywanych odczytuje dobrze... Z nagrywaniem też nie ma problemów.
|
Chwila, bo nie jarz***281; - to w ko***324;cu nie czyta ci nagrywanych DVD+R czy oryginalnych t***322;oczonych??? :hmm:
Bo je***347;li nagrywanych, to mo***380;e to wina tych p***322;ytek? Tak jak pisa***322;em - nap***281;d do innego kompa i sprawd***378;. |
Napisałem, że czyta bez problemu nagrywane płyty oraz DVD-R - czego tu nie rozumieć? Nie czyta za to DVD+R.
|
Cytat:
Ja rozumiem, co czytam, ale ty chyba nie bardzo rozumiesz, co piszesz :taktak: Gra na oryginalnej p***322;ycie to nie jest DVD+R. |
Cytat:
Powa***380;ny problem to jest jak komputer zaczyna lewitowa***263; Albo postaci wychodz***261; z monitora, a nam si***281; ju***380; ko***324;czy amunicja... || |
Tak, to jest BARDZO poważny problem! Uniemożliwia mi zagranie w UT3! A co do płyt DVD+R, to myślałem, że jest to nazewnictwo płyt DVD dwuwarstwowych.
|
Cytat:
jeszcze sporo do poczytania przed Tobą :czytaj: |
Cytat:
Prezesik ma rację To dopiero jest problem... :ysz: :czar: |
Cytat:
Powiedzia***322;bym nawet, ***380;e to powa***380;ny problem. :tak!: || |
wszystkie cztery mata racje. jest problema :taktak:
|
Widzę, że lubicie się czepiać. Dobrze... W każdym razie dziękuję za wyprowadzenie z błędu. Co do tego, żeby sprawdzić napęd na innym komputerze - jeśli okaże się, że tam działa bez zarzutu, to co wtedy?
|
...to wtedy b***281;dzie problem i b***281;dziemy dalej kombinowa***263;...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |