![]() |
PROBLEM Z DYSKIEM PRZENOSNYM USB
Witam. Problem nie dotyczy tak naprawdę dysku tylko odczytu z niego informacji. Już przybliżam temat. Posiadam dysk twardy pod USB 120GB. Dysk ten podłączam do kina domowego LG i oglądam z niego filmy. Wszystko było dobrze gdy filmy były zapisane w formacie AVI, MPG. Dziś chciałem odpalić film DVD który został skopiowany na dysk. Co się okazało kino nie wykrywa żadnego pliku. Pliki są zapisane w formacie VOB. Jednak gdy zmienię rozszerzenie Np. na AVI to jest prawie dobrze. Film leci jednak nie ma dźwięku. Gdyby ktoś wiedział co by można zrobić proszę o pomoc.
POZDRAWIAM. |
To normalnie normalny objaw.
Albowiem kino domowe szuka struktury plyty a nie zapisu na dysku. Nie umie odczytac informacji o filmie DVD z dysku, bo nie widzi tam ani plikow *.ifo ani *.vob ani *.bup, wiec nie wie gdzie szukac sciezki dzwiekowej. Przerob film na avi, jakims programem do tego (np. GordianKnot) i odpal avika ze sciezka jaka podlozysz. Probujac odpalic film dvd z dysku jestes w mylnym bledzie. :) :) :) |
Cytat:
|
A mo***380;e wystarczy wyci***261;gn***261;***263; audio i video z .vob'***243;w do pliku .mpg i wtedy ruszy... taka operacja jest mniej czasoch***322;onna ni***380; kompresja do divx/xvid
|
Problem jest tylko w tym ze kino nie widzi na dysku plików skopiowanych z płyty DVD. Konwersja do avi lub mpg pogorszy znacznie jakosc filmu i jest to troche czasochłonne. Próbowałem juz na wszystkiesposoby i nic. Jak juz wczyta vob* z rozszerzeniem avi to wtedy nie mam głosu. Jeszcze nie próbowałem wyciągnąć ścieżki dźwiękowej z voba*, ale nie wiem czy kino odnajdzie audio i czy będzie kompatybilnie filmem. Szczerze w to wątpię. Jedynym rozwiązaniem jest nagrywanie filmów na płytę DVD. Gdyby miał ktoś jeszcze jakiś pomysł to proszę pisać.
Pozdrawiam. |
vob z rozszerzeniem avi? to nie jest film DVD-Video, tylko jaki***347; cudak. nic dziwnego, ***380;e s***261; z tym k***322;opoty.
polecam zapozna***263; si***281; z artyku***322;em. http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvd_strukt/ |
mam problem z odczytaniem danych z dysku przenosnego typ iomega MDHD320-U ZAPOMNIALAM GO WYLACZYC ZANIM WYLACZYLAM KOMPUTER I TERAZ KOMPUTER GO NIE ODCZYTUJE
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:14. |