Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Błąd nagrywania wielosesyjnego (https://forum.cdrinfo.pl/f15/blad-nagrywania-wielosesyjnego-75750/)

michalflondra 20.12.2007 01:18

Cytat:

Napisany przez Br***243;dka (Post 873606)
Tu chodzi o dlugosc nazwy i nero podaje jakie foldery czy tez pliki maja za dluga nazwe

No wiem przeciez napisalem, ze jest zly format nazwy pliku (wiem co to jest Joliet i Iso).
Mo***380;esz napisa***263; jak wykorzystac to narzedzie w NERO sprawdzajace nazwy zeby znale***347;***263; taki plik?
Bo mam zaznaczona w ustawieniach opcje sprawdzania nazw przed wypaleniem i nic nie znajduje a mimo to pojawia sie komunikat:
http://i91.photobucket.com/albums/k3...mapabitowa.jpg

Cytat:

Napisany przez Br***243;dka (Post 873606)
emtec nie jest dobra plyta i nigdy nie byl :nie:

Nie wazne, sprawdzilem tez na Verbatimie to nie jest problem plytek.

joujoujou 20.12.2007 00:57

Cokolwiek nie zrobisz, multisesja to z***322;o.

A problemy s***261; za kar***281;, z powodu w***322;a***347;nie jej stosowania. :taktak:

Bródka 19.12.2007 23:50

Tu chodzi o dlugosc nazwy i nero podaje jakie foldery czy tez pliki maja za dluga nazwe, emtec nie jest dobra plyta i nigdy nie byl :nie:

michalflondra 19.12.2007 23:20

tą usługę mam włączoną. Próbowałem wypalić dane jednosesją ale pojawia sie błąd znaków Joliet, a że danych jest dużo nie jestem w stanie wyłapać, który plik ma w złym formacie nazwę dlatego próbowałem użyć wielosesji żeby po kolei eliminować pliki poprawne a że po drodze pojawił mi się błąd obsługi wielosesji w NERO chciałem sprawdzić jak wyjdzie nagrywanie pod oprogramowaniem Windowsa. No i lipa mimo uruchomienia usługi nie mogę wypalić płyty ponieważ pojawia się komunikat "Dysk niedostepny. Niepoprawna fukcja". Sprawdzałem już na dobrej płytce EMtec i jest to samo. według mnie winą może być:
1. Schrzaniony Windows
2. Zepsuta nagrywarka

Bródka 19.12.2007 21:42

Cytat:

Napisany przez michalflondra (Post 873523)
A wiesz moze dlaczego klikajac na wlasciwosci napedu w Oknie Moj Komputer nie ma zakladki "Nagrywanie" ?

Tez tej zakladki nie mam, a instalowalem ostatnio daemon tools pro i nero 8 wiec moze ktorys z tych programów wylacza ta opcje, bo samemu tez mozna ja wylaczyc wpisujac komende w uruchom services.msc i wybierajac usluga COM nagrywania dyskow zobacz czy masz wlaczona jak nie wlacz i uruchom ponownie kompa, choc nie wiem po co ci ta opcja nagrywania w windows ona nie nadaje sie do cd nie mowiac juz o dvd

michalflondra 19.12.2007 21:28

Cytat:

No i dlatego ze byla plyta drugi raz nagrywana na innej nagrywarce juz nie jest widoczna na pierwszej tak sie dzieje jak sie nagrywa sesje na roznych nagrywarkach
Nie nie nie, w lapie i na pc-cie jest widoczna ostatnia sesja, poza tym jak zrobie dwie sesje na lapie to tez jest widoczna tylko ostatnia.

A wiesz moze dlaczego klikajac na wlasciwosci napedu w Oknie Moj Komputer nie ma zakladki "Nagrywanie" ?

Bródka 19.12.2007 20:37

Z wielosesja zawsze byly problemy i przy dzisiejszych cenach nosnikow lepiej nagrywac bez multisesji i nie miec problemow a co do jakosci plyt to poczytaj troche forum bo pelno tu jest takich jak ty pytajacych "dlaczego plyta nie chce sie odczytac zawsze dzialaly" a to jakies no name czy inne chinskie badziewie za 30gr/szt, markowe plyty drogie nie dlatego zeby wyciagac pieniadzie tylko dlatego ze sa dobrej jakosci

Cytat:

to byla sesja rozpoczeta na lapie, a potem dodana na pc=cie.
No i dlatego ze byla plyta drugi raz nagrywana na innej nagrywarce juz nie jest widoczna na pierwszej tak sie dzieje jak sie nagrywa sesje na roznych nagrywarkach

michalflondra 19.12.2007 20:00

ed hunter,

to byla sesja rozpoczeta na lapie, a potem dodana na pc=cie.

michalflondra 19.12.2007 19:58

hm... no tak ale jak to się ma do tego, że mogę wypalać pojedynczą sesję na taniej płycie?

ed hunter 19.12.2007 19:56

jeszcze jedna sprawa - sesja zacz***281;ta na pc mo***380;e nie da***263; si***281; kontynuowa***263; na innej nagrywarce i nic w tym dziwnego nie ma.

zaraz przyjdzie @joujoujou i napisze, ***380;e multisesja to Z***321;O i b***281;dzie to dobre podsumowanie tematu :D

Bródka 19.12.2007 19:52

Cytat:

Napisany przez michalflondra (Post 873455)
CZy ktoś wie czemu tak sie zachowuje NERO? Miał ktoś podobny probelm, prosze o jakieś sugestie i porady, moze ktoś ma jakiś pomysł co z tym można zrobić.

Uzywaj markowych plyt to nie bedziesz mial problemow, po prostu nagrywarka w laptopie nie lubi kiepskich plyt a ta w pc jakos je wytrzymuje

michalflondra 19.12.2007 18:23

CZy ktoś wie czemu tak sie zachowuje NERO? Miał ktoś podobny probelm, prosze o jakieś sugestie i porady, moze ktoś ma jakiś pomysł co z tym można zrobić.

michalflondra 17.12.2007 20:16

Witam,

sprawdziłem na Pc-cie i wszystko jest w porządku mogę wybrać ścieżkę i zaakceptować wybór klikając OK, na laptopie tego nie moge zrobić na zrzucie widać dokładnie ekran, spójrzcie:
http://i91.photobucket.com/albums/k3...ondra/NERO.jpg
http://i91.photobucket.com/albums/k3...ondra/NERO.jpg

dodatkowo zauważyłem w PC, że jak klikam w oknie "Mój Komputer" prawym klawiszem myszy na napędzie i wybieram "Właściwości" to jest tam zakładka "Nagrywanie" a w lapie tego nie mam. Podejrzewam ze jest to jakaś usługa lub ustawienia systemowe które mogą mieć wpływ na mój problem. Co o tym sądzicie?

romanesco 17.12.2007 11:38

No fakt, nośniki są raczej kiepskie. Używaj markowych np. Verbatim. A próbowałeś np. tę operację wykonać na innym kompie z takim samym systemem operacyjnym i wersją Nero :pytanie:

michalflondra 17.12.2007 11:30

dzieki,

znam dokladnie proces wypalania w NERO, zreszta sprawdzilem temat i postepuje w zgodzie z zawartymi w nim wskazowkami jednak nie moge wybrac istniejacych na plycie sesji
Cytat:

6. Otwiera się okienko z wyborem sesji
7. Wszystkie sesje na płycie są widoczne ale brak możliwość wyboru jakiejkolwiek, wyszarzony przycisk "OK" potwierdzający dokonanie wyboru istniejącej sesji.
W windowsie widoczna tylko ostatnia wypalona sesja, gdybym mogl dokonac wybory sesji i dograc dane do istniejacej juz sesji na plycie to pewnie na pluycie bylaby widoczna calosc danych. Pytanie dlaczego ten przycisk jest wyszarzony? Moze to wina nosnika, uzywam gownianych plyt Media-Tech z hipermarketu (nota bene sprawdze jeszcze na jakis lepszych plytach). Ktos mi ostatnio wspominal ze tez mial kiedys podobny probelm z tanimi plytami.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29.