![]() |
Ukryty dysk sieciowy. Druk w sieci
Witam,
Mam pytanko. Sa 3 kompy. komp1, komp2, komp3 komp1 to laptop, komp2 to stacjonarka, komp3 to komp, ktory ma zasoby do udostepnienia w sieci lokalnej. Jak udostepnic dysk D: w sieci, ale zeby byl ukryty i nie byl widoczny w otoczeniu - np. dostep ma tylko 1 komp a drugi nie, lub tez aplikacja ktora potrzebuje pelne prawa do folderu sieciowego ma dostep, ale w otoczeniu nie widac ze jest to udostepnione. Druga sprawa czy idzie to zrobic na haslo (cos mi szumi ze idzie, tylko jak to sie robilo). Gdzies czytalem ze robilo sie "$" przed nazwa...ale to nie trybi jakos. Sprawa drugorzedna jest drukowanie w sieci. Jest jakis program monitorujacy liczbe zadan i taki ktory potwierdza drukowanie. Sytuacja gdy np. mlodszy brat siedzi przed kompem nacisnie w wordzie drukuj byle co to mu druknie, a ja chcialbym miec (moze nie podlgad - choc bylaby to bajka :)) ale mozliwosc potwierdzenia badz anulowania zadania. Sa takie rozwiazania programowe? |
Ilość załączników: 1
Można udostępnić na hasło. "Przepis" w załączniku.
|
a zeby bylo udostepnione ale ukryte?
|
Nie da si***281;. Jedyn***261; mo***380;liwo***347;ci***261; jest udost***281;pnienie na has***322;o+login.
|
http://banita.pl/konf/smbporady1.html a to ?
Ten sposob dziala...tak jak mowilem, z dolarem. Nurtuje mnie sprawa tego drukowania...nie ma softu do printserwera? |
@Kasprzak faktycznie si***281; da :) Dzi***281;ki przyda si***281;.
Odno***347;nie drukarki niestety nie pomog***281;. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:22. |