![]() |
Problem z odczytem DVD
Witam
Posiadam nagrywarkę: LITE-ON DVDRW SOHW-1673S Posiadam odtwarzacz: TOSHIBA DVD-ROM SD-M1712 Ostatnio pojawił się problem: Nagrałem jedną płytę DVD(wraz z późniejszą weryfikacją komplikacji) z dużą zawartością danych(archiwizacja zdjęc). Potem ją odtworzyłem bezproblemowo. Wczoraj próbowałem ją odtworzyć, lecz próba zakończyła się niepowodzeniem.(odtwarza tylko określone fragmenty płyty) Próbowałem odzyskać dane za pomocą IsoBuster i AnyReader, ale nic z tego. Pobrałem z internetu również inne programy służące do odzyskiwanie danych ale dalej nic nie pomogło. Co mam zrobić? Inne płyty CD & DVD czyta. Czy pozostało mi oddac płytę do jakieś specjalistycznej firmy odzyskującej dane czy da się odzyskac? pozdrawiam Maciek |
Po pierwsze jakiej firmy jest ta plyta ?
|
Dwa nap***281;dy s***261; ju***380; mo***380;na powiedzie***263; wiekowe. Pr***243;bowa***322;e***347; odczyta***263; p***322;yt***281; na innym kompie?
|
Witam, płyta jest firmy TDK, jeszcze spróbuję na innym kompie, ale raczej to nie pomoże. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
Jak sprawdzę na innym kompie to napiszę. pozdrawiam |
najlepiej na jakim***347; nap***281;dzie samsunga :taktak:
w miar***281; nowym |
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam |
Niestety te p***322;yty do najlepszych nie nale***380;***261; :( Pozostaje Ci poprosi***263; kogo***347; kto ma samsunga o zgranie p***322;yty.
|
Nagrywaj na dobrych plytach np Verbatim
|
Cytat:
Teraz będę nagrywał na Verbatim Super Azo |
Cytat:
A co do tej płyty to byłem u kuzyna, ma napęd dvd młodszy o ok.1 rok ;) i u niego tylko 2 foldery nie działały. Ale wziął ją do kolegi co kupił ostatnio komputer to napiszę czy się dało wszystkie pliki odzyskac. pozdrawiam |
Sprawdzi***322;em u kolegi i odczytuje tylko fragment p***322;yty, ale wi***281;ksze cz***281;***347;ci ni***380; u mnie. Czyli wychodzi na to ***380;e wina mojego DVD.
Wi***281;c jak***261; nagrywark***281; polecacie ***380;ebym kupi***322;, SAMSUNG? Jaki model dobrze si***281; sprawuje i odczytuje;)? pozdrawiam i prosz***281; o pomoc |
SPRAWA ROZWI***260;ZANA, kupi***322;em nagrywark***281; SAMSUNGA i wszystko odczytuje.
DZI***280;KI WSZYSTKIM ZA POMOC pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |