![]() |
Cytat:
Przeczytaj dok***322;adnie co ja napisa***322;em na temat EMTECa. To po pierwsze Po drugie: napisa***322;em kiedy si***281; zacz***281;***322;y problemy - co zrobi***322;em przed stwierdzeniem ***380;e jest ***378;le. Po trzecie: To ja znalaz***322;em rozwi***261;zanie problemu a nie TY.:P wi***281;c przesta***324; trolowa***263; P.S. Zapomnia***322;em o tym twoim PIO pr***281;dko***347;***263; podana na p***322;ycie to jest prawdopodobnie maksymalna pr***281;dko***347;***263; odczytu - taki "kwyt marketindowy" - ponia***322;? Ja wykorzystuj***281; p***322;yty do nagrywania a nie do test***243;w bo nie jestem jakim***347; tam speedometro-onanist***261; - pozdro i ... |
To jak jestes taki madry to poczytaj troche o PIO i o tym ze plyta nagrana z predkoscia 16x ma sie nagrac w granicy 6 minut a nie 22 i nie pisz g***322;upot ze emtec jest dobry bo nie miales z nim problemow, testowales jakosc tych plyt ?
To skad wiesz ze sa dobre co ? I gdy nagrywasz w nero to aspi nawet jak bedziesz mial wgrane to i tak nie bedzie uzywane bo nero ma wlasne |
Cytat:
Bios do tego palnika jest na stronie DELLa (link poniżej) a cała operacja wymiany zajmuje 2 minuty. To chyba wszystko pozdrawiam i... http://support.euro.dell.com/support...&fileid=261689 cal |
Cytat:
|
Kolejny archeolog, po pierwsze zmien plyty bo emtec to badziewie, a po drugie te 23min to z jaka predkoscia ?
|
Nowy BIOS do palnika i po problemie - właśnie miałem taki problem. Przed - czas zapisu płyty DVD+R EMTC 16X to 1:46h. Po postawieniu nowego BIOSu 22:58min. Nagrywałem te same pliki.
|
W zasadzie zostaly tylko dwie firmy ktore robia dobre plyty Sony i Verbatim
|
Do tej pory nie wiedziałem, że sama płyta ma takie znaczenie. Potwierdzając teorię o płytach. Wypaliłem płytę firmy TX(8X speed) prędkością 4X. Płyta była z pudełka. Wrzuciłem następną identyczną tylko kupowaną na sztuki w opakowaniu kartonowym wypala się 2X. Dramat. Oczywiście w tle ta sama nagrywarka.
Teraz proszę o radę jakiej firmy płyty kupować? Pozdr, cartman |
To zalezy od plyty podejrzewam ze to jakas podstawka pod piwo a nie plyta juz dawno nie robi sie 8x
Kup firmowe plyty i na pewno nagrywarka bedzie nagrywac 8x bo w firmware tej nagrywarki na pewno sa lepsze strategie zapisu dla dobrych plyt |
No to doszedłem do stanu pokazuje 8X w NeroInfo a wypala z prędkością 4X(DVDR 8X). Połowa krócej zawsze coś, ale dalej walczę;)
A jak to się stało: Zainstalowałem sterowniki ASCI z wątku: http://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-...-pod-xp-38679/. Nie zrobiłem jeszcze restartu. Może to pomoże i będzie jeszcze 8X. Pozdr, cartman |
To jakiś wynalazek. Nie ma parametrów technicznych, nie ma sterów, żenua do kwadratu. DELL'a zawsze mniałem za dobrą firmę a tu taki ZONK.
lepsze 4X od 2X a ja na razie walczę z taką śmieszną prędkością. Na razie jeszcze poprubuję jeszcze ASPI zainstalować. Zobaczymy. Jak nie to wezwę serwis DELL'a przez swoją firmę niech się trochę pogimnastykują. pozdr, cartman |
Podobny problem do Twojego maj***261; te***380; inni u***380;ytkownicy tego kompa. Na "obcych" stronach znalaz***322;em go***347;cia, kt***243;ry ***380;ali si***281;, ***380;e jego palnik wypala max 4x.
Na necie znalaz***322;em te***380; model philipsa o takich oznaczeniach, wi***281;c to jaki***347; philips. |
aspichk.exe-krzyczy, że ASPI is not properlu installed. One or more components have been replaced with older versions of the software.
Czyli coś nie tak ze sterownikami ASPI. Jak to "naprawić"? Próbowałem instalować sterowniki ASPI z Force Aspi 1.7, ale efektu brak. Pomocy:sciana: Pozdr, Filip |
W nero tego nie sprawdzisz, tu masz linka do programu sprawdzaj***261;cego czy masz aspi w kompie http://www.cdrinfo.pl/download/1191035508
Nawet jak bys nie mial to nero ma wlasne i korzysta z w***322;asnego aspi te aspi ktore doinstalowujesz sa dla program***243;w ktore korzystaj***261; z aspi ale nie maja w***322;asnego aspi |
OK. Tak zrobię.
ps. nie wiesz jak sprawdzić w Nero 7 czy mam sterowniki ASPI? W N6 było to widać od razu w zakładce ASPI a w 7 namnożyli tych informacji... pozdr, cartman |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04. |