![]() |
LITE-ON DVDRW SHW-1635S <--- nie wykrywa p³yt
A wiêc tak... napêd nie odczytuje p³yt cd i dvd, po w³o¿eniu p³yty s³ychac chrobotanie podobne do nakrêcania zabawki na sprê¿yne, a po chwili cisza. Napêd ten mam 2 lata i kiedys mia³em podobny problem ale uruchomi³em p³ytê czyszcz±c± EMTECA i dalej dzia³a³o dobrze. Tym razem jednak nie odczytuje nawet tej p³yty czyszcz±cej i nie wiem ju¿ co robic :(
|
nagrywarka do kosza i kupic nowa
|
Ja si***281; tu podepn***281;.Chodzi o to, ***380;e m***243;j Litek (taki sam jak w temacie)nie czyta mi p***322;yt z CD Action, Expert, Komputer ***346;wiat.Inne p***322;yty spoko.Nawet te stare kilkuletnie wypalane na dziadowskich p***322;ytach.
Nawet gry orginalne maj***261; problemy.***379;eby co***347; zainstalowa***263; musz***281; robi***263; obraz.Z kopiami legalnymi inaczej, nie ma problemu.Wszystko ***347;miga jak trzeba. Dlaczego ta si***281; dzieje?I co mo***380;na zaradzi***263;.? |
Mo¿esz oczywi¶cie spróbowaæ rozebraæ napêd i wyczy¶ciæ soczewkê lasera, chocia¿ mo¿e siê te¿ okazaæ, ¿e rozwi±zanie masz jeden post wy¿ej od Twojego
|
No dobrze, ale dlaczego z wypalonymi przeze mnie p***322;ytami nie ma problemu, tylko z orginalnymi?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13. |