![]() |
Cytat:
Czasy się zmieniają, a ludzie tylko w inne bajki wierzą. :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam w związku z tym wydarzeniem bardzo mieszane uczucia ... więcej napiszę nie dziś bo wkrótce wigilia :)
ro29 |
luminat - oczywiscie masz racje, formalnie nadal trzeba miec dokumenty (czyli dowod swoj i w przypadku dziecka ID albo paszport)
z tym, ze nie deportuja za ich brak ;) deportacja grozi tylko w przypadku stwierdzenia, ze nie ma sie prawa podrozy z dzieckiem (np matka nie wyrazila zgody albo w ogole nie jest sie opiekunem prawnym) http://www.tur-info.pl/p/ak_id,9234,...y,odprawa.html do samoloty bez ID dziecko tez nie wsiadzie w tym przypadku myslalem raczej o wyjazdach na zakupy do Niemiec tudziez innych panstw z ktorymi graniczymy i na pewno bedzie to nagminny proceder edit: tak sobie przypomnialem - dokumenty nalezy posiadac przy sobie w tych panstwach, ktore tego wymagaja (np Polska nie wymaga) wszystko zalezy od prawa lokalnego |
nimal - Chyba musisz wyrabiac paszport c***243;rce i takim stwierdzeniem mo***380;esz wprowadzi***263; innych w b***322;ad.
Mimo wzniesienia kontroli granicznej, ka***380;dy musi mie***263; dokument potwierdzaj***261;cy to***380;samo***347;***263; - dow***243;d osobisty lub paszport. W przypadku z***322;apania w wyrywkowej kontroli na terenie innego panstwa w strefie Schengen grozi natymiastowe opuszczenie kraju, a nie jest to ciekawa procedura. |
Cytat:
|
pare postow bylo o przekraczaniu granicy z UK
NIE TRZEBA MIEC PASZPORTU NA TERENIE UNII nawet gdy przekraczamy granice nie bedaca w strefie Szengen (np z UK) sprawdzone osobiscie :) np na lotniskach sa specjalne bramki z uproszczona kontrola dla obywateli Unii - skanuja dowod i po sprawie co do limitow na alkohol - sa one tak wysokie, ze jezeli nie chcesz tym handlowac, to sie do nich nie zblizysz od kiedy jestesmy w Unii regularnie jezdzilem do Niemiec po zaopatrzenie w plyny czy Szengen mnie cieszy? OCZYWISCIE np. nie musze wyrabiac paszortu Corce handel tez na tym skozysta (brak kolejek na granicy oznacza mniejsze koszty transportu) M@X - to co Ty zes wymyslil o tej broni... :rotfl: kto w ogole takie bzdury rozsiewa? a wiara zamiast sprawdzic to od razu narzeka ze Unia taka zla... |
P: Strefa Schengen - cieszycie sie czy nie ?
O: Olewam to. |
co si***281; mia***322;o rozla***263;, ju***380; si***281; rozla***322;o...
|
Troche lipa bo teraz cala plaga rozleje sie po UE :D
Ze wschodu na zachod :D |
Cytat:
Achmed powiada INFIDEL:) |
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Dziwki u nich tez powoli znikaja :) |
a ja mam w nosie wszystkie granice -- Vivat Fidel.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |