![]() |
Bios LG
Proszę Was o wtajemniczenie mnie jak wgrać nowy bios do nagrywarki Lg 32x10x40, próbowałem już z dosa, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Dodam, że chodzi mi o wersje 1.04. Dziękuję i pozdrawiam.
|
kolega SzoN podała taki przepis:
OPIS WGRANIA (tak jak ja to zrobilem): 1. musisz ustalić jak masz podłączoną nagrywarke !! tzn. czy jest podpieta jako PRIMARY MASTER, PRIMARY SLAVE itd. tak jak wyswietla ten programik JE3.EXE ( po yrychomieniu sa napisane komendy jak wpisac ustawienia. tzn. caly HELP) - moja nagrywarka jest podpieya jako "Primary Slaves" i poznizej napisze jak ja to zrobilem no ale u ciebie moze byc inaczej podpieta np. jako "Secondary Master" więc analogicznie musisz postapic jak ja tylko zmienic tam gdzie Primary Slaves na Secondary Master 2. Ja zmienilem nazwe tego pliku JE3LG409.HEX na LG.HEX - tylko po to by szybiej mozna bylo wpisac komedy pod dosem :) 3. Pliki JE3.EXE i LG.HEX przekopiowałem na dysk C tak by byly bezposrednio na dysku C a nie w katalogu. 4. Uruchomilem plik JE3.EXE i wyswietlily mi sie komendy - najwazniejsze to nrkek portu pod ktory jest podlaczona nagrywarka a wiec: 1. primary master 2. primary slaves - tak jak moja nagrywarka !!! 3. secondary master 4. secondary slaves 5. wgrywanie bisu !!! wiec wyglada tak z poziomu DOS !!! nalzy wpisac : C:\je3.exe lg.hex 2 /m ----- to jest moje ustawienie ze wzgledu na 2 (nagrywarka podpieta jako primary slaves) no i zmieniona nazwa pliku je3lg409.HEX na lg.hex DALEJ JUZ PROSTA SPRAWA !!! |
Chyba nie masz sie co rzucac na nowy biosik..... poczytaj wczesniejsze topici na forum:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=27430&SID=133 600 http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=27900&SID=133 600 Czy masz jakiekolwiek zastrzezenia do obecnego biosu ze chodzi ci po glowie upgrade ??? Moze warto sie zastanowic...... |
Wielkie dzęki za podpowiedz, cholera jak miałem Teac,a to nie było aż tak upierdliwe wgranie nowego biosu. Pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50. |