![]() |
Problem z biosem XSOU do LTR 32123S
Po zainstalowaniu najnowszego biosu tj. XSOU (wczesniej byl
XOF) nie mogę nagrać działającej płytki z SF2. Używam ClonyXXL i Clone 3.3.4.1 - na starym biosie nie bylo problemów. Teraz po nagraniu obrazu CD, przy próbie uruchomienia zainstalowanej gry z nagrywarki , pojawia się :"Please eject and re-insert CD-Rom, select OK and restart application". Co ciekawe taka płyta uruchamia się na zwyklym CD-Romie. Próbowałem wgrać stary bios - ale nie da rady. Czy któs miał kiedyś podobny problem? - POMOCY! |
Kazda pusta plytka CDR lub CDRW posiada znaczkik ATIP, Niektore zabezpieczenia gier prubuja kazac nagrywarce sprawdzic czy istnieje ten znacznik, jezeli tak to logiczne ze w napedzie jest zpiracona plytka..
Ale nie ma strachu, ATIP potrafia czytac tylko nagrywarki. A zabezpieczenie ktore dziala w ten sposob to np. SecuROM firmy SONY. Byc moze nowe wersje SafeDiska tez tak robia. |
Dzięki Fido!
Po ukryciu nośnika CDR (w CD Tray-u) mój Lite-On uruchomił kopię gry zabezp. SF2 (była to CIV III). Jest OK. - ale na starym biosie tj. XOF, kopia CIV III działała bez tej sztuczki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:05. |