![]() |
Zmiana fw w LG H22L i zgon nagrywarki?
Witajcie. Zachcialo mi sie wczoraj wypalic plytke i zostalem zmuszony do zainstalowania nero, instalowalem z plyty, ktora dostalem do nagrywarki, przy okazji zainstalowalem program do updateowania firmware. Program znalazl nowy bios v 1.02, wiec postanowilem go wgrac, wgral sie bez problemu, program zarzadal uruchomienia ponownego komputera, tak tez zrobilem... I po tym zabiegu bios i windows nie znajduja nagrywarki, do tego nie moge wyjechac "tacka" napedu. Nagrywarka jest na gwarancji, ale nie mam paragonu/faktury z komputronika, a w gwarancji LG jest napisane, ze musi byc dowod zakupu. Jest w ogole sens wysylac im naped? Uznaja mi gwarancje?
Chyba, ze ktos juz mial podobny problem lub wie jak wgrac stary bios 1.00 do nagrywarki, to nie sadze, ze nie musialbym wysylac nagrywarki do LG. Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat. |
Wydaje mi się, że powrót do starszej wersji firmware nie ożywi twojej nagrywarki. Z gwarancją też możesz mieć problem. o sie stało z paragonem?? A może nagrywarka jest gorąca|| Spróbuj odinstalować kontroler napędu niech windows ponownie zainstaluje go i może wykryje nagrywarkę. Poczytaj też tematy o tej nagrywarce, być może już ktoś miał taki problem.
|
Kupiona na allegro jako noweczka, oryginalnie zafoliowana, wszytsko ok, ale nie mialem do niej zadnego paragonu, jedynie jest pieczatka komputronika na gwarnacji. Ogolnie to cos dziwnego sie z nia dzieje, nie reaguje na przycisk wyjechania tacki, nawet jak podpiety jest sam molex, wciskam i nie reaguje...
|
Wygl***261;da na to, ***380;e zabi***322;e***347; nagrywark***281; przez update firmware. W tej chwili tylko ty wiesz co tam dok***322;adnie zasz***322;o podczas flashowania. Je***380;eli wgrywa***322;e***347; odpowiedni firmware, to mo***380;na zanie***347;***263; nagrywark***281; do serwisu, tylko dowiedz si***281; jak to jest z t***261; gwarancj***261;. Powr***243;t do wcze***347;niejszej wersji firmware, r***243;wnie***380; nie b***281;dzie ***322;atwy skoro system nie widzi tego nap***281;du.
|
Flashowalem przez program do plyty, co ciekawe po kliknieciu na wgrywane flashe pokazuje: Firmware Version : 1.02 Result: Success
Coz, nie pozostaje mi nic innego niz poslanie jej na gwarancje... |
Jaki program do płyty?? Możesz dać linka do tego programu? Ciekawe czy uznają Ci gwarancję jak nie masz dowodu kupna.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:15. |