![]() |
Audio??
Mam nowego Teaca W540E
chcialbym wiedzieć z jaką prędkością mogę wypalać cd-audio,by CDki nie sprawiały problemów wieżom Hifi i odtw.samochodowym...10x |
muzy najlepiej nie wypalac szybciej niz 8-12x, niektorzy twierdza ze nawet 8 to za duzo, ale to sa przyzwoite szybkosci, dlugo nie czekasz a zapis jest w miare dokladny
|
10x m8!
|
Ja tam pale od 2 lat na maxa. Najpierw mialem Teac 12x i wszystko chodzilo na kazdym sprzecie cacy. Taraz na LiteOn 24x tez super. Czyli nagrywara ma tu duze znaczenie oraz nosnik a nie predkosc zapisu.
|
hehehe mam teaca 40 i tyle wypalilem najszybciej muze, ale na sprzecie audio u qmpla slychc roznice pomiedzy 12x a 40x, a sprzet ma dobry (Maranz za 6500), co prawda nie gralo zle ale jak sie przysluchac to jakies szumy byly (niewielkie bo niewielkie ale zawsze), a palilem ten sam album na takich samych plytach(na sprobe).
|
Kiedyś, kiedyś nagrywałem tylko x2, potem x4, teraz x6 lub x8. I z wavów - nie w locie. Cdwiter ma rację - sporo zależy od nagrywarki i płyt.
|
najwiecej od nagrywarki, polecam 8x
|
a ja powiem tylko tyle ze palilem audio nawet z 16x bo tyle ciagnie piecyk
ale osobiscie to zalaczam 4x (wolniej sie nie da bo i po co) i ide robic cos innego. dobra predkosc do zapisu to raz. dobry sprzet to dwa, ale wazny jest tez nosnik. ostatnio znajomy nagrywal na yamaszce audio takze 4x na plytkach akosa i nie mogle tego odtworzyc w cdpalyerze (panasonic), sigme, platinium, i esperanza przy tym samym piecyku i predkosci lapal bez problemow. dalem mu plytke palona 16x i tez nie bylo roblemow, wiec ja raczej stawiam na nosnik niz na predkosc. pzdrw Nikita_Bennet |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13. |