Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   Serwis - aparat cyfrowy Canon (https://forum.cdrinfo.pl/f42/serwis-aparat-cyfrowy-canon-76058/)

quamiss 15.10.2012 21:03

foto serwis

Ja natomiast nie polecam Foto Serwisu z Katowic, ul. Słowackiego. Naprawa trwała dwa miesiące, po tygodniu znowu zepsuło się to samo. Odrzucili moją reklamację pisząc niegrzecznie o niechlujstwie w użytkowaniu aparatu i dalej podając formułkę o tym, że nie można wystawiać aparatu na działanie wysokich temperatur, wilgoci itd. Tymczasem ja robiłam nim zdjęcia tylko w domu...
Kontakt z tym serwisem jest niegrzeczny, trzeba długo czekać na naprawę (sama wycena to ponad dwa tygodnie), nie ma możliwości rozmowy z profesjonalistą, tylko z jakąś panią, która na niczym się nie zna i tylko przyjmuje aparaty.

iXXL 13.07.2009 15:02

Jezeli chodzi o firme Foto-tronik to radze omijac szerooookim lukiem. Odeslali mi aparat z ta sama wada z ktora go wyslalem, dodatkowo oczywiscie zaplacilem prawie 3 stowki :(

alien666 23.01.2009 01:59

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 879019)
Mysle, że to żaden problem. Ja i tak wysyłając aparat do Warszawy musiałbym płacić za przesyłkę więc wyjdzie na to samo. Mam rozumieć, że można spokojnie oddać aparat w ręce tego Pana :) ?

firma z warszawy ma umowę z kurierem i przesyłka jest odbierana bezpośrednio od klienta,który za nią nie płaci

ftronik 06.11.2008 13:43

Zapraszamy do drugiego oficjalnego serwisu autoryzowanego Canon w Polsce:

Foto-tronik sp.j.
ul. Żurawia 32/34
00-515 Warszawa
tel: 022 435 82 42
www.ftronik.pl

Posiadamy punkty kolektorskie w całym kraju.
Prowadzimy także serwis - Olympus, Nikon, Fujifilm, Sony, Panasonic i innych.

Zapraszamy

Air 02.01.2008 12:44

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 879019)
Mysle, że to żaden problem. Ja i tak wysyłając aparat do Warszawy musiałbym płacić za przesyłkę więc wyjdzie na to samo. Mam rozumieć, że można spokojnie oddać aparat w ręce tego Pana :) ?

Poprzedni aparat naprawił, jutro zawiozę mu obecny.

Adalis 02.01.2008 12:36

Cytat:

Napisany przez Air (Post 879002)
Teraz mi dopiero przypomniałeś, u tego faceta już kiedyś aparat naprawiałem. Jedyny problem u niego to opłata za diagnozę - 50 zł w przypadku rezygnacji z naprawy.

U mnie koszt wymiany silniczka wyniesie około 200 zł więc chyba się zdecyduję.

Dzięki i pozdrawiam

Air 02.01.2008 11:33

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 878977)
Niestety nie i raczej w Zabrzu nie ma takiego serwis.
Póki co to znalazłem w Chorzowie...
Gara Arkadiusz. Serwis aparatów fotograficznych
0 602 13 37 76
41-500, Chorzów, Hajducka 4

Teraz mi dopiero przypomniałeś, u tego faceta już kiedyś aparat naprawiałem. Jedyny problem u niego to opłata za diagnozę - 50 zł w przypadku rezygnacji z naprawy.

U mnie koszt wymiany silniczka wyniesie około 200 zł więc chyba się zdecyduję.

Dzięki i pozdrawiam

Adalis 02.01.2008 10:17

Cytat:

Napisany przez Air (Post 878968)
Siema

Znalaz***322;e***347; jaki***347; serwis cyfr***243;wek w Zabrzu ??? Wczoraj pad***322; mi silniczek odpowiedzialny za obiektyw w Kodaku. Wywala mi b***322;***261;d E45.

Niestety nie i raczej w Zabrzu nie ma takiego serwis.
P***243;ki co to znalaz***322;em w Chorzowie...
Gara Arkadiusz. Serwis aparat***243;w fotograficznych
0 602 13 37 76
41-500, Chorz***243;w, Hajducka 4

Air 02.01.2008 09:59

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 878087)
Witam

Czy ktoś się orientuję, czy gdzieś na śląsku (okolice Zabrza) jest jakiś serwis aparatów cygrowych. Niestety już jakieś pół roku temu zepsuł mi się aparat canon-a A95. Ostatnio zaczynam odczuwać ;) jego brak i poszukuje serwisu... Może jeszcze warto byłoby naprawić to cudo i porobić troche fotek :)

Siema

Znalazłeś jakiś serwis cyfrówek w Zabrzu ??? Wczoraj padł mi silniczek odpowiedzialny za obiektyw w Kodaku. Wywala mi błąd E45.

Adalis 31.12.2007 18:56

Cytat:

Napisany przez namor (Post 878270)
a w jakiej "kondycji" są akumulatorki ?
bo z tego co opisujesz wygląda na to ze są za słabe(rozładowane) aby zasilić dodatkowo jeszcze LCD może sprawdź na innych akumulatorkach w 100% sprawnych
a jak nie to polecam oficjalny serwis canona
CSI FOTO I VIDEO
ul.Żytnia 15
01-014 Warszawa
http://www.e-csi.pl/kontakt/

możesz tam wysłać za dwa dni dzwonisz i pytasz się o wycenę naprawy
jeżeli odpowiada to naprawiają jeżeli nie to odsyłają
(czytaj na podanej stronie)

Akumulatorki są dobre, to juz sprawdzałem. Jesli chodzi o serwisy autoryzowane to juz od kilku miesięcy wysyłam ten aparat do nich :D. Niestety chyba nic innego mi nie pozostaje i trzeba będzie wysłać. Z tego co wiem to w warszawie jest jeszcze jeden serwis autoryzowany canon-a ale to chyba juz bez roznicy do którego wyśle aparat. Jakiś czas temu udało mi sie znaleźć gdzie w necie posta w którym ktoś mial taki sam problem. Wtedy naprawa kosztowała go ponad 300zł.

namor 31.12.2007 16:54

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 878139)
(...) na otwartym LCD aparat włączy sie na sekunde i wyłącza się, na zamknietym LCD można robic zdęcia. Próbuje włączyć tryb przegladania i wtedy wyłącza się czy to z zamkniętym czy to z otwartym LCD.

Pozdrawiam

a w jakiej "kondycji" są akumulatorki ?
bo z tego co opisujesz wygląda na to ze są za słabe(rozładowane) aby zasilić dodatkowo jeszcze LCD może sprawdź na innych akumulatorkach w 100% sprawnych
a jak nie to polecam oficjalny serwis canona
CSI FOTO I VIDEO
ul.Żytnia 15
01-014 Warszawa
http://www.e-csi.pl/kontakt/

możesz tam wysłać za dwa dni dzwonisz i pytasz się o wycenę naprawy
jeżeli odpowiada to naprawiają jeżeli nie to odsyłają
(czytaj na podanej stronie)

Adalis 31.12.2007 12:44

Cytat:

Napisany przez s_tuden_t (Post 878100)
to zależy co się zdupcyło?!

poszukaj na necie kosztów naprawy/wymiany danej części/mechanizmu to będziesz wiedział czy się to w ogóle opłaca ;)

Cieżko znaleźć ile mogloby to kosztować. Może ktoś się spotkał z taki problemem. Aparat zachowuje się tak: na otwartym LCD aparat włączy sie na sekunde i wyłącza się, na zamknietym LCD można robic zdęcia. Próbuje włączyć tryb przegladania i wtedy wyłącza się czy to z zamkniętym czy to z otwartym LCD.

Pozdrawiam

s_tuden_t 31.12.2007 10:26

Cytat:

Napisany przez Adalis (Post 878087)
...Może jeszcze warto byłoby naprawić to cudo i porobić troche fotek :)

to zależy co się zdupcyło?!

poszukaj na necie kosztów naprawy/wymiany danej części/mechanizmu to będziesz wiedział czy się to w ogóle opłaca ;)

Adalis 31.12.2007 09:07

Serwis - aparat cyfrowy Canon

Witam

Czy ktoś się orientuję, czy gdzieś na śląsku (okolice Zabrza) jest jakiś serwis aparatów cygrowych. Niestety już jakieś pół roku temu zepsuł mi się aparat canon-a A95. Ostatnio zaczynam odczuwać ;) jego brak i poszukuje serwisu... Może jeszcze warto byłoby naprawić to cudo i porobić troche fotek :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:28.