![]() |
Czy ktoś zauważył że... :)))
Jak mało pytań i problemów dotyczących nagrywarek marki PLEXTOR co wy na to ? :)))
|
popraw mnie jeżeli sie mylę ale czy masz może plextora ??
|
mnie niestety np na niego niestac - jak i 80% uzytkownikow piecykow, zauwarzcie ze najwieksza czesc problemow dotyczy nagrywarek napopularniejszych (obecnie pewnie to lg i liteon - przynajmniej u mnie w okolicy) a lwia czesc tych problemow wynika z niewiedzy uzytkownikow lub bledwo w konfiguracji lub postepowaniu przy wypalaniu plytek
pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Hehe. Chyba nie chcesz zasugerowac, ze to jest spowodowana tym, ze te nagry sa takie dobre? Moze i sa ale glownie chodzi o to, ze na rynku sa tansze np LG i LiteOn(sam jestem w posiadaniu LiteOna) a mozliwosci maja te same. I nie chodzi o to, ze one sie psuja (w/w) tylko ludzie kupujac nagrywarki(zapewne pierwsze w zyciu) wola sie o cos zapytac jak maja jakis problem niz samemu do tego dojsc. Itd., itd,..... |
nikt nic nie mowi takze o HP, Sanyo, Asusie, Acerze itd. itp.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam !
Pamiętacie sądę która dotyczyła nagrywarek !? A pamietacie co było póżniej ... Bez urazy lepiej skończyć temat bo znowu będzie bura i kłódkarz ... :-) jeśli ktoś żle zinterpretuje temat chyba mnie rozumiecie ! PZD_RW Laser ! |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet |
moze nie dlugopojawia sie tutaj pytania w stylu : jesli o nagrywarka firmy x nie pisze sie zle to moge kupic muszle ( nie koncertowa ) tej firmy?
Albo : czy macie firanki w pokoju? Mysle ze pytania winny byc sensowne i nie retoryczne, odpwiedzi tez ( z tym to ja sam mam problem czasami :) :) :) ) |
Dzięki WSZYSTKIM !!! za posty nie chcialem nikogo drażnić poprostu czuje niedosyt z powodu braku tematów na temat Plexa , obecnie wypalam na TEAC X24 a przedtem na TEAC W54E i jestem w trakcie zmiany palnika i próbuje zebrać jakies informacje od użytkowników dlatego właśnie to pytanie , myslałem że kogoś to skłoni do napisania jakiś informacji jak sprawuje sie palnik marki PLEXTOR , że są drogie ? to nie znaczy że takie "dobre" .
Dzięki i POZDROWIENIA !!! |
Hmm.
Mam PleXtora 16/10/40 i musze powiedziec że sie sprawuje znakomicie. Zmieniam go w tym tygodniu na liteOn'a 40x ponieważ mój pleXtor nie kopiuje SD 2 i 2.51. Ale ogólnie ten napęd jest THE BEST. Może powiem dlaczego nie PleXtora 40x a to dlatego ponieważ takze pleXtor 40x nie kopiuje SD 2.51 a jedynie 2.0 :( LiteOn wygrywa wszystkie testy i jak na razie ludze z forum sobie chwalą. 2 lata gwarancji i inne to mi sie podoba :) To chyba tyle. Miejmy nadzieję, że LiteOn będzie się dobrze sprawował. |
No co tu pisac o plexie... zaczynalem od BTC 2x, potem mialem Creative'a 8x, potem Ricoha 12x i skonczylem na Plexie 24, porownywanie go do wczesniejszych byloby nieporozumieniem. Nastepny pewnie bedzie palnik DVD za jakis czas, bo wyzsza predkosc nagrywania mi nie potrzebna, gry nagrywam tylko z obrazow, a co do jakosci nagrania - jeszcze nigdy sie nie zawiodlem (plytki od noname'ow do Verbatimow)
Nie mam zadnych pytan... jak narazie (i mam nadzieje ze jud do konca jego zywota) zadnych problemow. Tak sobie patrze spokojnie na niego, wierze w niego i po prostu go lubie :))) Zwykle nie wypalam duzo, ale sa dni, ze troche musi pomrugac :) Polecał go nie bede, bo zaraz mi napiszecie, ze drogi a wcale nie lepszy... klocil sie tez nie bede bo z TEAC'a mam tylko cdrom (tez mnie nie zawiodl odkad DMA udalo sie wlaczyc), na LG 24 wypalalem u kuzyna i komp zawisl (raczej z winy plyty glownej), kumpel zakupil LG 32, ale to linuxiarz i uzywa jej raz na miesiac prawie :), wiec nie mam podstaw do jakiejkolwiek dyskusji co lepsze... choc taka dyskusja tez do niczego nie prowadzi. Mozna porownac nagrywarki do samochodow... wiekszosc chcialaby mercedesa, ale nie kazdego na niego stac, lub szkoda mu kasy i kupuje daewoo bo tez moze miec poduszki, abs'y, ***y i jechac tyle samo km/h... albo nawet wiecej. ps. ja preferuje volvo... a ten powyzszy wywod... chyba mam dzis "dziwny" dzien, nigdy takich tekstow nie pisalem ;) POZDRAWIAM! (zwlaszcza plexiarzy) Lookas |
jako posiadacz LG nie czuje dyskomfortu podrozowania "gorsza " marka, to porownanie z zutkami nie bylo najlepsze :)
A co do postu QUEST'a to cos mi nie gra : jesli cos jest the best, to jak moze byc cos jeszcze lepszego ?( sd2.xx) :) :) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |