![]() |
LG GSA-H20L niewidzi pustych płyt DVD
Witam!
Od jakiegos czasu mam pewien problem z nagrywarka. Niewidzi czystych płyt DVD. niewiem czy widzi CD bo nie sprawdzalem. wiem natomiast ze widzi plyty DVD-RW bo tylko na takich teraz moge cosnagrac :( widzi tez wszystkie inne nagrane juz plyty bez zadnych problemow. zarowno widzi DVD jak i CD. Macie moze jakies pomysly ?? PS. sprawdzalem w 2 SO (XP i LINUX) wszedzie to samo. |
Z jakimi p***322;ytami (marka) masz problem? Kup p***322;yty verbatim i na nich sprawd***378; czy problem wyst***281;puje. Je***380;eli problem ust***261;pi, to znaczy, ***380;e po prostu u***380;ywa***322;e***347; kiepskiej jako***347;ci p***322;yt. Mo***380;esz te***380; zaktualizowa***263; firmware, to te***380; mo***380;e pom***243;c, ale jak u***380;ywasz s***322;abych p***322;yt, niekoniecznie pomo***380;e.
|
|
punisher - ja uzywam tylko plyt Verbatim :) mam w chwilo obecnej 3 rodzaje 2 zwykle + 1 z LighsScribe i na kazdej jest to samo :) firmware mam aktualne tzn nie ma nowszego :)
joujoujou - tak wiem przegladalem juz ale nic ciekawego nie znalazlem :/ nie podlaczalem tylko na innym sprzecie... :/ firmware, jakosc plyt, kabelki i inne sprawdzone... |
Ja uwa***380;asz, ***380;e wszystko sprawdzone, to pozostaje serwis.
|
serwis... :( heh pytanie czy sie oplaca na start skasuje mnie pewnie iles tam a nowa kupie juz od 100z***322; :) ale co jest jeszcze dziwne bo wkladam i wyciagam te plyty i co 20-30-40 raz mi wczyta... ;/
brak mi slow ale najsmieszniejsze jest to ze juz gwarancji nie mam :) i to od nie dawna jakies niecale 2-mc-e :/ LG mialem od zawsze najpierw CD potem nagrywarki CD-RW - i mam je do dzisiaj zadnych problemow a maja tyle lat co ja prawie :) (zartuje oczywiscie) a to juz jest 2 nagrywarka DVD ktora mi nawala......niewiem co jest ale grrr zaczynamsie wnerwiac... |
Cytat:
|
no teoretycznie tak ale kiedys sie bardziej starali i wszystko bylo "solidniejsze" powaznie mam jeszcze starego LG CD_RW ktory ma juz z 7 lat moze i wiecej i do dzisiaj chodzi a eksploatowany byl rownie duzo jak ten ktory nawalil po roku :( heh ja wiem ze 100zł to nie majatek ale....co terazkupic?
ehh znowu bede sie 2 tygodnie zastanawial :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |