![]() |
Zdalny dostęp VNC - problem
Mam taki problem. Otóż mam kompa na zewnętrznym IP i chciałbym się połączyć do kompa na wewnętrznym IP (zaznaczam już z góry, że nie ma możliwości przyłączenia go do zewn. IP) przy pomocy VNC. VNC zainstalowane jest na obu komputerach. Czytałem coś o przekierowaniu portów ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia o co chodzi. Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak to zrobić i czy jest to wogóle możliwe ???
Jesli ktoś zna jakiś inny program do zdalnej kontroli (zaawansowany) to również prosze o podanie nazwy. |
Zainstaluj sobie hamachi i nie powinieneś mieć takich problemów.
|
Na wew. IP mo***380;e by***263; ci***281;***380;ko. Zainstalujcie sobie hamachi i wtedy oboje b***281;dziecie mie***263; "zew." IP.
=== EDIT=== Bartez szybszy ;) |
Cytat:
O tym też coś czytałem. Ale w takim wypadku czy na obu kompach też musi być zainstalowane Hamachi? I na czym te Hamachi polega? Sorry za takie pytania ale zawsze używalem VNC po zewn. IP i nie było problemów. A z Hamachi nigdy się nie spotkałem. Więc prosze o wyjasnienie dokładniejsze. |
Cytat:
Edit: Oczywi***347;cie po takich manewrach korzystanie z VNC dalej jest mo***380;liwe. ***321;***261;czy si***281; tylko na adres komputera w hamachi. |
Cytat:
|
a przypadkiem nie masz zainstalowanych dw***243;ch klient***243;w, lub dw***243;ch serwer***243;w :hmm:
u mnie WInVNC - ***347;miga wy***347;mienicie, na jednym kompie serwer, chodzi 24/7 na drugim klient WinVNC (winda), pod linuxem te***380; klient i ***347;miga |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:51. |