![]() |
Cytat:
Wlaczasz BT w telefonie - dajesz "szukaj urzadzen" - pokaze ci lapka - polacz - kod polaczenie 0000 (cztery zera) - potwierdzasz w lapku. Koniec. |
Ja nie mog***281; uruchomi***263; ***322;***261;czno***347;ci BT na lapku. Urz***261;dzenie jest (pokazuje mi 2 karty sieciowe BT), w***322;***261;czone s***261; ale po***322;***261;czenie sieciowe firmowane przez BT nie chodzi. Jak to uruchomi***263; aby lapek "pogada***322;" z telefonem ?
|
Cytat:
a tu instrukcja do programu http://www.sony-ericsson-cz.com/inde...yphoneexplorer |
a czy masz odpowiedni***261; wersj***281; BlueSoleil do tego BT?
ja np mam dongla BT i z nim dzia***322;a tylko BlueSoleil kt***243;re by***322;o do niego do***322;***261;czone. ***346;ci***261;gn***261;***322;em z netu nowsz***261; wersj***261; ale go nie widzi. Pewnie jakie***347; ograniczenia licencyjne. |
a ja kupi***322;em bluetootha i mam taki k***322;opot ***380;e po zainstalowaniu bluesoli nie widzi wogole blutacza..:(..zadna opcja jest dostepna i na dole jest komunikat zeby podlaczyc blutacza a jest podlaczony..
co zrobi***263;..:( |
sciagnalem ten programik, wykryl mi modem bluetooth, ale gdy wlaczam opcje connect pisze od razu, ze nie mozna znalesc telefonu po sek. mimo, ze bluetooth wlaczone i w kompie o w telefoni, co moze byc przyczyna, jakas konfuguracja tego programu wymagana ??
|
do SE to MyPhone Explorer z uruchomionym "wirtualnym portem COM" dla BT
u mnie ***347;miga wy***347;mienicie, be***380; ***380;adnych dodatkowych program***243;w :taktak: |
Ok bluetooth oczywiscie wlaczylem i lampka sie nie zapalila, probowalem znalesc komputer ale nic z tego... co w tych sprawach z firewallem ?? Jakies pomysly co moze byc nie tak ?? Dodam jeszcze, ze gdy probuje wlaczyc bluetooth w panelu sterowania to nic tak jakby nie bylo akcji zadnej, a przed zainstalowaniem programu jakies tam opcje wyskakiway, czy to mozliwe ze program podmienil sterowniki, chyba sie zdenerwowalem troszke.....
|
Cytat:
Dac w telefonie "szukaj" i kod polaczenia '0000' (cztery zera) Znacznik w traju musi byc na niebiesko z bialym, a nie z czerwonym. |
W takim razie telefon to Sony Ericsson z520i z bluetooth i Irda, a komputer Dell Inspiron 1720 z bluetooth na 100 % bo nawet dioda jest ze znaczkiem bluetooth... Zainstalowalem te bluesoli, ale chyba nie zlapalo, bo zadna opcja nie byla dostepna... Moze ktos zna jakis dobry, prosty programik... bede wdzieczny
|
bluetooth komputera musi (na 99***37;) wspolpracowac z kazdym telefonem obslugujacym ten standard
trzeba pamietac o wlaczeniu bt w telefonie oraz np. taka opcje jak 'find me' w motoroli pozniej dopiero wlaczyc wyszukiwanie urzadzen z poziomu komputera kazdy szanujacy sie program do komunikacji pomiedzy telefonem, a komputerem posiada juz mozliwosc laczenia przez bt |
Cytat:
- BT działa, poprawnie zainstalowane ?? - komórka ma BT ?? - jaka komórka, to dobierze się program ?? |
moga byc: np. transfer danych, sterowanie PC przez telefon
sprobuj programu BlueSoleil |
bluetooth
Hej mam pytanie czy komputery z bluetoothem moga byc kompatybilne z telefonami komorkowymi czy to raczej sluszy bardziej do sluchawek, czy myszki ?? Probowalem polaczyc sie ale jest napisane, ze nie znaledziono nic ?? Ktos sie cos tym bawil ??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32. |