![]() |
takie małe pytanko dotyczące prędkości zapisu...
Mam pytanie:
Czym kierujecie się kupując nagrywarkę, czy jest sens kupować nagrywarę o prędkości zapisu powyżej x24, sam używam LGx16 i powiem szczerze przejście z x4 było kolosalnym skokiem, ale teraz nie wiem czy przejście z x16 na x24, x32, x40 miałoby sens i widoczne (wymierne korzyści). Jeżeli możecie skomentujcie to, bo tak naprawdę zaczynam się gubić w tych mnożnikach prędkości zapisu :) Pozdrawiam, Fiskomp |
Ja to ujmę tak:
z tą nagrywarką (o ile nie padnie :) ) możesz spokojnie doczekać do tańszych nagrywarek (i nośników) dvd. |
jesli jestes, np. grafikiem komputerowym i oddajesz zamawiajacemu projekt 500-600 megowy ktory musisz nagrac i robisz to na pęczki - to napewno jest sens.
Jesli zyjesz z gieldy i potrzebujesz kilkadziesiat kopii pirata - to pewnie tez jest sens. Jesli robisz to dla siebie i kolegow - to chyba sensu nie ma, bo coz to jest pare minut w stosunku do wiecznosc. |
Cytat:
ja nie bardzo kapuję o co jest ta wojna na cyferki, czy ktoś logicznie patrząc zauważy różnicę między 3,5 a 4 minutami na zgranie płyty ? Ktoś kto nagrywa hurtowo, pewnikiem ma w sprzęcie nie jedną nagrywarę (np dwie), to wtedy i tak wypali więcej kopii w jednostce czasu niż przy jednej :) Fakt nagrywam od czasu do czasu, nie liczyłem, ale tak średnio ze 20 płytek miesięcznie dla się i "rodzinki". Chodzi mi po prostu o to, że ludzie (poza wyjątkami) dają się omamiać magią cyferek i jak nagrywara jest x40 to "robią w gacie" z radości, że mają taką z...cie szybką nagrywarkę. ;) Pozdrowienia dla wszystkich od początkującego wypalacza nie tylko płyt :D |
dobrze powiedzana ale ja tam lubie cyferki :) szczególnie jak zaraz za nimi jest napis MHz i takie tam podobne :)
pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |