Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite On DVDRW LH-20A1P - Problem z płytami Verbatim (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-dvdrw-lh-20a1p-problem-plytami-verbatim-76439/)

yahol 19.01.2008 21:22

Laser ma problem z barwnikiem?
Upgrade firmware nagrywarki?
(moze nie ma ich w spisie - znaczy plyt w firmware)
I pytanie dodatkowe:
-czy plyty, to oryginalne Verby, czy tez niekoniecznie?
Bo w dzisiejszych czasach naet podrobienie ATIPu nie nie jest problemem.

Takeshii 19.01.2008 21:17

Cytat:

Napisany przez slawekj (Post 886076)
Kolega marudzi. Jak nie czyta i nagrywa Verbatima to innych płyt też nie będzie.

A właśnie że czyta i wypala bez problemu, próbowałem na płytach TDK, Sony i nawet na jakimś syfie za 80gr.

Cytat:

Napisany przez slawekj (Post 886076)
Płytki uszkodzone, źle nagrane a zresztą Kolega doskonale wie co z płytkami się stało.

Z Płytami nic się nie stało, nie są uszkodzone, źle nagrane itd.
Jak już mówiłem nagrywarka nagle przestała je czytać, nie miała wcześniej z nimi problemów.
Zresztą te płyty działają bez problemu na odtwarzaczu DvD i PS2 więc raczej nie są uszkodzone.
Jeszcze co do nagrywania, kupiłem dwa 10 paki Verbatim'a i na żadnej z tych płyt nie można nic nagrać, bo nagrywarka ich nie widzi, no to chyba raczej nie jest wina płyt :ysz:

slawekj 19.01.2008 19:59

Cytat:

Napisany przez Takeshii (Post 885908)
Witam.
Mam problem z nagrywarką Lite On DVDRW LH-20A1P,
nagrywarka nagle przestała czytać płyty Verbatim DVD
czasami jej się uda ale to trwa, a o nagrywaniu można zapomnieć bo nagrywarka nie widzi płyty,tylko ją mieli i mieli a dioda nagrywarki cały czas się świeci i nic...
zdarzyło sie parę razy że po kilku minutach takiego mielenia płyta zaskoczyła i można ja było wypalić, ale po włożeniu nowej było tak samo.
Z innymi płytami nie ma problemu , normalnie je czyta/wypala.
Próbowałem zainstalować ją jeszcze raz, zmieniłem frimware na nowsze ale to nic nie daje.

Czy wie ktoś w czym problem ?

Kolega marudzi. Jak nie czyta i nagrywa Verbatima to innych płyt też nie będzie.

Płytki uszkodzone, źle nagrane a zresztą Kolega doskonale wie co z płytkami się stało.

:)

ed hunter 19.01.2008 19:39

Cytat:

Napisany przez punisher (Post 886058)
A czy próbowałeś na innych płytach? Myślę jednak, że verby to dobre płyty i problemu szukaj w nagrywarce, a nie płytach. Zobacz jak nagrywarka zachowuje się po włożeniu innej płyty niz verbatim.

Cytat:

Napisany przez Takeshii (Post 885908)
Witam.
...
Próbowałem zainstalować ją jeszcze raz, zmieniłem frimware na nowsze ale to nic nie daje...

:czytaj:

punisher 19.01.2008 19:24

A czy pr***243;bowa***322;e***347; na innych p***322;ytach? My***347;l***281; jednak, ***380;e verby to dobre p***322;yty i problemu szukaj w nagrywarce, a nie p***322;ytach. Zobacz jak nagrywarka zachowuje si***281; po w***322;o***380;eniu innej p***322;yty niz verbatim.

Takeshii 19.01.2008 14:01

Lite On DVDRW LH-20A1P - Problem z płytami Verbatim

Witam.
Mam problem z nagrywarką Lite On DVDRW LH-20A1P,
nagrywarka nagle przestała czytać płyty Verbatim DVD
czasami jej się uda ale to trwa, a o nagrywaniu można zapomnieć bo nagrywarka nie widzi płyty,tylko ją mieli i mieli a dioda nagrywarki cały czas się świeci i nic...
zdarzyło sie parę razy że po kilku minutach takiego mielenia płyta zaskoczyła i można ja było wypalić, ale po włożeniu nowej było tak samo.
Próbowałem zainstalować ją jeszcze raz, zmieniłem frimware na nowsze ale to nic nie daje.

Czy wie ktoś w czym problem ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31.