![]() |
Opisa***322;em swoje "przepychanki" ;o) z tym nap***281;dem tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/f29/problem-...-ds8a1p-76980/ - mo***380;e komu***347; te***380; sie uda, bo u mnie zagra***322;o "od kopa".
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Mam pytanie do do***347;wiadczonych user***243;w, znalaz***322;em na stronie liteon slima DX-8A1P, a m***243;j jest DS-8A1P, patrzy***322;em parametry s***261; takie same nagrywania, jak my***347;licie czy jest du***380;e ryzyko podmieni***263; w mojej bios na dx?? Tylko w sumie na stronie liteona nie ma do niego firmware, ale mo***380;e uda***322;o by si***281; znale***378;***263;, no i ten dx to jest slim zewn***281;trzny, a m***243;j ds jest wewn***281;trzny.
|
Cytat:
|
Ale tu nic nie zrobisz nowego firmware nie ma a strategia zapisu jest tak zrobiona ze plyty ktore sa nie znane lub kiepskiej jakosci beda nagrywane wolniej aby byla przyzwoita jakosc i to ze nagrywarka lubi verbatimy to nie jest wybredno***347;***263; tylko zdrowy rozsadek po co wypalac plyty ktore pozniej nie beda chcialy sie odczytac ?
I powiem ci ze nagrywarka dziala tak jak dzialala tylko teraz masz plyty benq z innej serii |
Cytat:
|
Poczytaj troche forum to przekonasz sie ze lepiej kupowac verbatimy bo to w zasadzie jedyne nosniki w dobrej jakosci i wcale nie sa drogie, a to ze nagrywarka wypali jakis nosnik nie znaczy ze za kilka miesiecy odczytasz te plyty, lepiej kupowac verbatimy zwlaszcza ze nagrywarki slim sa kiepskiej jakosci i jakosc zapisu pozostawia wiele do zyczenia
|
Cytat:
|
Dzi***347; w***322;a***347;nie odda***322;em tego lapka znajomemu bo wczoraj stawia***322;em na nim XP'ka..i i bez problemu wypali***322;em na nim jedn***261; DVD+R Maxell'a 1-16x...
|
ale 8x to maks predkosc tej nagrywarki
|
Cytat:
|
Sprawdz czy na plytach Verbatim lub Sony jest tak samo
|
Problem z napędem w acer extensa 5220
Witam mam takiego laptopa jak w temacie i jest w nim dvd - rw Slimtype DVD A DS8A1P, jest zainstalowane prawidłowo, w meznadzer urządzeń nie ma wykrzykników, są aspi, próbowałem nero 6, nero 8 i zawsze pokazuje prędkość dostępną tytlko 2X, a po uruchomieniu nagrywania z taką prędkosćia pokazuje się komunikat żę zapis nie udany. Próbowałem na kilku nośnikach, benq, kodak i jakieś z tesco, miał może ktoś z was taki problem i go rozwiązał to proszę o pomoc, myślałem o nowym firmware, ale nie mogę znaleźć, dzwoniłem do serwisu ale wolał bym go nie odsyłać co mi polecili.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:07. |