Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   A Propos... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/propos-7674/)

MarioNet 08.05.2002 14:56

A Propos...

A propos tematów nie dotyczących wypalania a kierowanych do rzeszy ludzi znających się na kompach, a mianowicie mam mały problem z wyłączaniem kompa pod windą Me. HDD 80Gb Seagate Barracuda IV nie zdąży chyba zapsiać wszystkich danych ponieważ przy starcie kompa pojawia się Scandisk i opowiada że system nie został poprawnie zamknięty!!! Co robić?

&y 08.05.2002 15:15

wylaczyc szybkie zamykanie systemu? ;D

MarioNet 08.05.2002 15:22

No dobra ale gdzie to wyłączyć ?!?!?

Majonez 08.05.2002 16:39

na OFFTOPIC

MarioNet 08.05.2002 22:42

Jest OK zrobiłem Upgrade biosu matkiborda, tak czy inaczej dzięki za pomoc

bgn 09.05.2002 09:02

to zupelnie na marginesie.
Ilosc szczesliwych dni rosnie wprost proporcjonalnie od dnia pozbycie sie Windows ME

MarioNet 09.05.2002 09:23

No jasne ze masz racje tyle tylko iz to sformułowanie tyczy sie wszyskich wind (no moze z wyjątkiem 3.1)

Zetoxa 09.05.2002 09:24

... bgn nie pogniewaj się, ale ja mam winME od prawie roku, jeszcze nie widziałem komunikatu typu "program wykonał nieprawidłową operację" nie mówiąc już o niebieskim ekranie (co w win98 zdarzało się często), płyty nagrywają się dobrze, kupę rzeczy instalowałem i wyinstalowywałem, w rejestrze mam śmietnik, że aż strach zaglądać, a to Me chodzi i chodzi jakby go ktoś nakręcił, wiem, że dużo ludzi narzeka na ME, ja też chciałem przejść na XP i tylko czekam, aż Me padnie ale on niechce paść (może na złość ;D ), przecież nie mam jakiegoś nieziemskiego komputera. To tyle tych refleksji także na marginesie.

bgn 09.05.2002 09:49

dlatego napisalem, ze to uwaga na marginesie. Zalozylem kiedys sobie ME, ale po stwierdzeniu, ze z wyjatkiem Playera nie mam tam wiele wiecej niz w poczciwym 98, a zajelo mi troche , zeby jako tako go kontrolowac i nie pozwolic mu robic co on chce, dalem sobie z nim spokoj.
Zreszta - to jest chyba tak- jak czlowiek wie jak to wszystko dziala, to potrafi opanowac nawet ME. To jest chyba wada wszystkich produktow Billa G., ze za duzo chca za nas robic niekoniecznie nas o tym informujac

MarioNet 09.05.2002 09:51

...Zetoxa masz absolutną racje. Z dwojga złego lepiej wybrać mniejsze zło. Na doświadczalną winde (XP)zawsze przyjdzie czas, a poki co cieszmy siem all softem (czytaj gry) który w XP w połowie nie chodzi!

grzeniu 09.05.2002 13:56

Hej chlopaki - moze zalozymy klub WIN ME :p Bedzie to elitarny klub, bo nie bedzie nas wielu U mnie tez juz roczek dochodzi i jakos dzielnie sie trzyma a tez juz zniosl wiele. Do rejestru tez nie zagladam zeby sie nie przestraszyc hehehe :D

Majonez 09.05.2002 20:35

nio to przed wywaleniem tego na offtopic cosik i ja napisze

po zainstalowaniu me nawet bylem sklonny stwierdzic ze bilowi cos nawet wyszlo bo i stery prawie do wszystkiego i nie wola o plyte co chwile itd ale za duzo bylo zrobione jak dla lamera i troche mnie kilka rzeczy zdraznilo nie pamietam juz co to bylo ale po jakims zdazeniu bez zalu zrobilem format c: zainstalowalem poczciwa winde 98se poustawialem co moglem sam troche przy pomocy xteq xsetupa i tak trwalem przez wieksza czesc mojej egzystencji

nie instalowalem tez ntkow bo mi sie nie podobalo ich 5 min wlaczanie (w 2000 to juz przeszlo szczyty)

po pokazaniu sie xp obczailem jak to wyglada u kumpla i czy da rade cos z tym zrobic

zainstalowalem u siebie na kompie zostawiajac na drugim dysku 98 no i zabralem sie za testowanie i poprawianie bila co zaowocowalo 5 czy 7 krotna reinstalka systemu w ciagu tygodnia (z czego 3 w jednym dniu :)) okazalo sie ze zre sie troche z kontrolerem hpt na pci no i na miesiac wrocilem do 98 potem cosik mnie naszlo i mowie ja to zwalcze

podpialem dysk z xp pod plyte a drugi z 98 na kontroler i no na razie chodzi jakos i przezyl tyle instalowan roznego rodzaju softu ze kazdy inny system juz by padl
oczywiscie dokonalem paru istotnych zmian zwiekszajacych bezpieczenstwo moich danych i ogolnie wygladu interfejsu itd ale jak na razie jestem zadowlony

teraz tocze boj juz nie z xpekiem tylko z chaintechem bo sa to typy ktore cos produkuja i potem olewaja klientow a koles ktory siedzi w techsupport to jakis imbecyl ale to juz szczegol

:) heh troche sie rozpisalem

vebberoff 10.05.2002 17:06

hi moze wiesz jak przywrócić tryb dma w napedach cdrom i cdrw bo mi zniknęło po zainstalowaniu nowego biosu donagrywarki i nic nie pomogło ani nowy 4 in 1 via ani instalacja systemu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.