![]() |
windows vista nie moze uruchomic nagrywarki
Witam.od 5 dni szukam rozwiazania problemu z nagrywarka matashita dvd-ram-uj-816.zaczelo sie od tego ze fachowiec?wgral mi na laptopa vistei przy okazji zainstalowal nero6.wszystko bylo oky do czsu gdy zachcialo mi sie zainstalowac nero8,ten program wyinstalowal mi nero 6 i nagrywarka przestala funkcjonowac.przyczyna:WYSTAPIL PROBLEM Z KONFIGURACJA URZADZENIA,KTORY UNIEMOZLIWIA JEGO POPRAWNE DZIALANIE.szczegoly:URZADZENIE STACJA DYSKOW-CD-ROM ZGLASZA BLAD TV_CONFIGMGR ERR19URZADZENIE NIE BEDZIE DOSTEPNE DO CZASU ROZWIAZANIA TEGO PROBLEMU.w menadzerze urzadzen aktualizowalem sterownik nagrywarki,nic pozniej odinstalowalem i po restarcie nic sie nie zmienilo.przy ikonce jest zolty wykrzyknik,kiedy otworzylem ja w zakladce wlasciwosci pisalo:SYSTEM WINDOWS NIE MOZE URUCHOMIC URZADZENIA SPRZETOWEGO PONIEWAZ JEGO INFORMACJE O KONFIGURACJI[W REJESTRZE SA NIEKOMPLETNE LUB USZKODZONE[KOD19].boje sie grzebac w rejestrze dlatego prosze o pomoc albo wskazanie co dalej robic?.to tyle pozdrawiam:help:
|
Lepsze jest wrogiem dobrego. :czytaj:
Wr***243;***263; do nero6, jak nie pomo***380;e - format. :] |
zdaje si***281;, ***380;e nero 6 nie powinien chodzi***263; na vi***347;cie
pod viste robione by***322;y dopiero kt***243;re***347; z najnowszych wersji nero 7. podejrzewam, ***380;e zosta***322;y jednak jakie***347; ***347;mieci po nero 6 i co***347; tam si***281; pokaszani***322;o pr***243;buj dok***322;adnie odinstalowa***263; nero, usun***261;***263; po nim wszystko i na nowo zainstalowa***263; |
nareszcie odzew
Witam ponownie.dziekuje za porady probowalem zainstalowac nero6 ponownie,ale nie z plytki bo jej niemam tylko z sieci ale vista nie pozwolila.jezeli chodzi o pozostalosci po usunieciu nero6 to wszystko wyczyszczone.byla tez rada:format-nie bardzo rozumiem[poczatkujacy],chyba nie formatowanie dysku dvd bo to zrobilem.to tyle dobrtch rad nigdy za wiele. pozdro
|
Formatowanie twardego dysku i ponowne wgranie systemu.
Czy robi***322;e***347;, czy nie, niewa***380;ne - namiesza***322;e***347; tym instalowaniem i przeinstalowywaniem to teraz masz. ;p Warto by***322;o przechodzi***263; na vist***281;, BTW? :> |
Wgraj od nowa system. Sformatuj ca***322;***261; partycj***281; z systemem-nie naprawiaj go, ale przed t***261; operacj***261; usu***324; nero z dysku jakiego zainstalowa***322;e***347;!Po instalacji systemu wgraj nero lub inny program do nagrywania p***322;yt-taki jeden jest np. w aktualnym PcFormacie...
Pozdrawiam... |
czy jest inna opcja
Witam.dziekujac za odzew na moj post mam pytanie czy formatowanie i wgranie systemu to juz pewnik?.pisalem juz ze jestem poczatkujacym uzytkownikiem i bede musial wezwac i zaplacic fachowcowi.szukajac w internecie hasla:tv_configmgrerr19,znalazlem na stronie MSDN duzo postow na ten temat,niestety po angielsku a ja po szkole z j.rosyjskim i nie bardzo kumam co tam pisza.dodam na koniec ze pozostale parametry systemu dzialaja doskonale,dostepny jest alternatywny wobec nero roxio do nagrywania.tylko nagrywarka po wlozeniu dysku jest zablokowana.gdy nie znajdzie nikt z forum innej porady z ciezkim sercem bede musial wgrywac system vista juz 2 raz a laptopa mam dopiero niecale 2 miesiace. pozdrawiam
|
A w vi***347;cie jest przywracanie systemu?
|
jest przywracanie systemu,probowalem ale nie pomoglo
|
http://support.microsoft.com/kb/929461/pl
mo***380;e to co***347; pomo***380;e :) |
Witam ponownie.dziekujac za link microsoftu podany mi przez czechoja zamowilem wizyte fachowca[10.02]bo samodzielnie manipulowanie rejestrem przy malej mojej wiedzy jest ryzykowne.fachowiec ten zalecil mi szukanie do niedzielnej jego wizyty wszelkich mozliwych rozwiazan tego problemu,co mam nadzieje ze na forum jeszcze sie dowiem, pozdrawiam
|
Niech zgadne ***380;e razem z Nero by***322; zainstlowany InCD? Je***380;eli tak to mamy winowajce problemu :) InCD "wgryza" sie w sterowniki nap***281;du i po deinstalacji czasami nie usuwa tych sterownik***243;w (mialem tak kilka razy na xp wiec mozliwe ze tak jest na Viscie te***380;). trzeba wyszuka***263; i usun***261;***263; wszystkie wpisy w rejestrze zawieraj***261;ce s***322;owo "InCD" oraz (po usuni***281;ciu wpis***243;w w rejestrze i resecie komputera) wszystkie pliki zawierajace nazwe "InCD".
Pozdrawiam :)) |
Dzi***281;ki Ci szczuru za t***281; rad***281;. Poskutowa***322;o (pod Windows 2003).
Problem (Kod 19) wyst***261;pi***322; po instalacji pakietu Nero w wersji 7 (z InCD oczywi***347;cie). |
Cytat:
|
Lekko m***243;wi***261;c, po***322;owa pakietu nero to jest g***243;wno z uporem wciskane ludziom.
Z ka***380;d***261; now***261; wersj***261; ten wska***378;nik si***281; zwi***281;ksza :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:55. |