Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   Jam można skonfigurować internet w PS2 Slim?? (https://forum.cdrinfo.pl/f105/jam-mozna-skonfigurowac-internet-ps2-slim-76809/)

dudek17 06.02.2008 14:19

Jam można skonfigurować internet w PS2 Slim??
 
Witam,,,otóż chciałbym pograć w "kopie zapasowe gier" przez neta na mojej PS2 Slim lecz przy naciskaniu w jakiej¶ grze wyskakuje mi że nie mam konfiguracji na MC która pozwoliła by mi grać. Nie mam network access disk-a, i tu moje pytanie: Czy jest jaki¶ inny programik na PS2 który nam to poł±czenie skonfiguruje czy bez tej płytki nie da rady ???

P.S. Mam livebox-a, czy da sie wogóle pod niego podł±czyć PS2??

Grze¶iu748 06.02.2008 14:41

Da się. W niektórych grach masz taki specjalny programik do tworzenia konfiguracji. Z Liveboxem powinno działać. Piszesz też, że to kopie zapasowe. Zakładam, że masz spatchowany DNAS?

dudek17 06.02.2008 15:07

Ok. rozumiem. a nie ma tego programiku jakos osobno, żeby go wypalić na płytke ??
Tak, teoretycznie wiem co to DNAS i jak go wyciągnąć z gry i wsadzić do kopii
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2dnas/index.php

Grze¶iu748 06.02.2008 15:30

Jest on w większości gier, które nie wymagają NAD.

dudek17 06.02.2008 15:37

A mógłbys podać jaka¶, najlepiej żeby mało zajmowała, bo transferu nie mam specjalnie dużego (neo 512)

Berion 12.02.2008 11:15

DNAS jest w każdej grze z trybem online Grześiu748, nie tylko w grach Sony.

Tutorial jest przestarzały. Dziś używa się programu windip, który pracuje na obrazie. Nie trzeba już rozbierać obrazu gry i go potem składać jak w opisywanym tutorialu.

dudek17 12.02.2008 11:55

Znalazłem jak±¶ instrukcje na necie o tym programiku:
"1)Odpal WinDipa
2)Kliknij na Select Image File i podaj sciezke do obrazu gry (tzn wybierz obraz gry).
3)Kliknij na Scan File
4)Potem Kliknij na Verify Version.
5)Teraz odblokowaly ci sie pola obok Disk Id Tam Wpisz:
XX XX 01 40 FC - zamiast XX XX Cyfry 0-9 i Litery A-F (bez - oczywiscie ^^)
6)Kliknij na Patch i wsio
"

I wtedy rozumiem że podł±czam moj± PS2 prosto do livebox-a tak ???
X-link jest już wtedy niepotrzebny??

Berion 12.02.2008 15:34

DNAS jest po to aby grać na serwerach Sony lub danego developera (inaczej zostaniesz odrzucony). Przez XLinkKaiEvo itp. programy, grasz z kolegą np. za oceanem przez LAN (a mało gier oferuje grę przez LAN) i do tego nie potrzebny Ci DNAS. To są dwie zupełnie różne rzeczy!

dudek17 12.02.2008 15:42

OK. Dzięki już chyba rozumiem ;)

P.S. Teraz tylko musze skołować gre GT4 (bo ponoć ona ma wbudowane w sobie to żeby stworzyć konfiguracje ustawień, żeby podłączyć sie do neta)

A ten programik XLinkKaiEvo to tak jakby hamachi rozumiem ;)

Berion 12.02.2008 16:01

No, powiedzmy... ;)

X-Link Kai Evolution, Warp Pipe (chyba tylko dla GC) i Xbox Connect. Reszty nie znam. To tak btw.


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.