![]() |
CZY da sie cos zrobic by LG x8 paliło szybciej?
Jak zmusic Lg 8080B(8x4x32)by paliło szybciej?
|
Owszem da sie, to proste: kupic szybsze LG ;D
|
zgadzam sie z predmowca to najlepszy sposob :)
|
mozesz wspomoc nagrywarke palcem, a rozkrecisz ja nawet do 50 - 60x i wiecej , najwazniejsze sa sprawne palce :)
|
Jak masz na gwarancji to wgraj do niej biosa z LG 12x i zanieś do serwisu, powinni wymienić na szybszą. Przynajmniej ja tak z rok temu dostałem 12x.
Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
1. masz HDD ktory jest troche maly, upewniasz sie ze jest na gwarancji albo ze jest Wester Digital i ze nie ma jeszcze 3 lat (firma WD wymienia i naprawia dyski ponizej 3 lat) robisz partycje NTFS na ktorej instalujesz win2000 po instalacji szyfrujesz partycje restartujesz kompa i za pomoca dyskietki startowej do win98 odpalasz format c:/ idziesz do servisu i mowisz ze nie mozesz w dyskiem niz zrobic (bo juz zeczywiscie nie mozesz) po jakims miesiacu dostajesz nowy dysk, np w moim przypadku wymiana byla miedzy 6,3 GB na 20GB :) 2. jestes posiadaczem telefonu Erisccon T28s, ktory jest jeszcze na gwarancji, wrzucasz do go mikrofalii na jakies 5 minut (ale ustaw temp. nie za wysoko, zeby nie bylo sladow na obudowei itd.) idziesz do servicu i mowisz, ze sie nie wlaczyl, dostajesz dosc szybko T29s wszystko jest sprawdzone i dziala, DO NOT TRY IT AT HOME :D |
Cytat:
Hehe. Niezle triki jak znasz jeszcze jakies to mozesz napisac. Hehe. Pozdro |
Nie wiesz czy LiteOn też tak wymieniaja ???
To by nie było głupie :-) Pozdrawiam. |
z ta mikrofalowka to tez jest dobry sposob na dyski twarde tylko trzeba troche odwagi
wrzucasz dysk do mikrofali doslownie na kilka seknund oczywiscie bedzie troche sie w mikroweli iskrzylo :) ale efekt murowany wazne aby nie przetrzymac dluzej dysku bo powstana slady i moze cosik sie popalic a tak to dostaje tylko dawke promieniowania i po zawodach |
wsadzasz łeb do mikrofali , włączasz opcje :
intelligent bad sector scanner oraz amplify weak sectors poza tym moc 900 W i po chwili wiesz już wszystko ! uwaga! nie zapomnieć wyłączyć opcję : obracanie talerza bo może kark skręcić ! safety first. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |