Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Kłopot w wykonaniu kopii bezpieczeństwa (https://forum.cdrinfo.pl/f2/klopot-wykonaniu-kopii-bezpieczenstwa-7694/)

KOala 09.05.2002 23:59

Kłopot w wykonaniu kopii bezpieczeństwa

Nabyłem ostatnio za ciężkie pieniądze "Anno Dominii 1602" oryginalną płytę, ale niestyty mocno porysowaną i chciałem sobie zrobić kopię bezpieczeństwa, która to niestety nie pracuje- przy próbie instalacji (setup.exe) CD ROM mieli HDD mieli i po jakichś dwóch minutach wszystko ustaje. Przeszukiwałem płytę ClonyXXL- niestety nie wykrył żadnych zabezpieczeń. Kopiowałe płytkę przy pomocy Nero, WinOnCD i ClonCD. A może jest gdzieś w necie jakaś baza danych gdzie można zobaczyć jaki soft czym jest zabezpieczony? Pomocy

dragal 10.05.2002 00:29

male info http://gamefix.free.fr/anno1602.htm

KOala 10.05.2002 00:52

Fajny link, tylko niestety nie ma polskiej wersji tej gierki- zabezpieczona OVERSIZED będę musiał poszukać czegoś więcej o tym zabezpieczeniu. Jeszcze raz dzięki za linka

grzeniu 10.05.2002 01:15

W TCCD database jest: subkanaly data i audio-tak, fast skip error-tak, odczyt i zapis-max. Nie jest to raczej polska wersja ale mozesz sprobowac z tymi ustawieniami. :-)

KOala 10.05.2002 01:31

Cytat:

grzeniu (10-05-2002 01:15):
W TCCD database jest: subkanaly data i audio-tak, fast skip error-tak, odczyt i zapis-max. Nie jest to raczej polska wersja ale mozesz sprobowac z tymi ustawieniami. :-)
Poproszę mówić do mnie po Polsku :))- co to TCCD, bo reszta to chyba opcje Clona?? I nie śmiejcie się- nie każdy był orłem od razu!!

grzeniu 10.05.2002 01:41

Cytat:

KOala (10-05-2002 01:31):
Cytat:

grzeniu (10-05-2002 01:15):
Poproszę mówić do mnie po Polsku :))- co to TCCD, bo reszta to chyba opcje Clona?? I nie śmiejcie się- nie każdy był orłem od razu!!
TCCD to programik z baza danych o zabezpieczeniach plyt, jest do zassania z cdrinfo. Reszta to oczywiscie opcje clona: subkanaly audio i data masz miec zaznaczone, szybkie omijanie blednych sektorow rowniez, predkosc odczytu i zapisu max (moim zdaniem zwolnij do 8x). Jakby co, to gwarancji nie daje ale probuj najlepiej na cdrw. :-)

KOala 10.05.2002 01:57

a co ma prędkość nagrywania do omijania zabezpieczenia???

bgn 10.05.2002 09:46

Cytat:

KOala (10-05-2002 01:57):
a co ma prędkość nagrywania do omijania zabezpieczenia???
ma .Zwolnij odczyt do x4

grzeniu 10.05.2002 11:45

No i oczywiscie nie rob tego w locie, a odczytuj nagrywarka. :-)

KOala 13.05.2002 18:28

Specjalne podziękowania dla Grzenia. Udało mi się skopiować Anno 1602- płytka była zabezpieczona czymś co się nazywa oversize.
Mam jeszcze jedno pytanie- dlaczego prędkość odczytu i zapisu ma wpływ na możliwość skopiowania zabezpieczeń i czy to ma odnośnik do wszystkich zabezpieczeń? I czy prawdziwa jest zasada, że im wolniej tym lepiej czy np starczy 4x???

grzeniu 13.05.2002 19:12

Mysle, ze w twoim przypadku przyczyna klopotow byl odczyt mocno porysowanej (jak sam napisales) plyty a nie oversize czy tez overburn jak podaje clony xl - on tak zawsze podaje jak na plycie jest wiecej niz 650 mega. To dlatego w takich przypadkach warto zmniejszyc predkosc odczytu, wiele tez zalezy od sprzetu ktorym odczytujesz cos takiego - jedne zrobia to dobrze i szybko a inne wolniej, a cd-rom LG przypuszczam ze w ogole by sie na tym wylozyl . Nie podales czym odczytywales te plyte, ale skoro ci nie wyszlo to znaczy ze masz czytnik z tych wolniejszych. Swoja droga ciekawe, ze z poczatku wszyscy chca robic kopie na szybko (najlepiej na maxa i w locie hehe ;p ).... qrde zadnego szacunku dla lamanego oryginalu ;) . To tyle.....w skrocie. :)

KOala 13.05.2002 23:03

Żeby było ciekawiej to mam właśnie LG combo 12x8x32x8x na razie idzie i dwa latka gwarancji oraz cena 370 brutto!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:39.