![]() |
problem z label flash - błąd komunikacji
witam.sformatowałam komputer i zainstalowałam nero 8. Od tego czasu nagrywarka nie chce mi nagrywać i ma problem z odczytem. Odinstalowałam to i zainstalowałam nero 6. Nic nie pomogło.Wywaliłam nero i zainstalowałam Ashampoo i też nic. W błędach nero pisało mi "nagrywanie nie powiodło sie. Problem z komunikacją", a na płytę nagrało mi zaledwie 3 % danych, po czym przerwało. Aschampoo wogule nic nie nagrał napisał ze błąd i wyrzucił płytę. Jaka może być tego przyczyna ? :(
|
ale co to ma wsp***243;lnego z labelflash?
|
Cytat:
|
Mam pionka z labelflash i nie zauwa***380;y***322;em ***380;eby jedno by***322;o jako***347; powi***261;zane z drugim :hmm: ale moze masz racje :D
po prostu tytu***322; sugeruje ***380;e masz problem z labelflashem podczas gdy masz z ca***322;***261; nagrywark***261; w og***243;le ;) Gdyby***347; napisa***322; "NEC (tu model) - problem z wypalaniem : b***322;***261;d komunikacji " to pewnie zajrza***322;oby tu wi***281;cej os***243;b ni***380; tylko ja ;) na pocz***261;tek u***380;yj narz***281;dzia do czyszczenia Nero. Nie wiem jak sie nazywa bo nie mam nero ale wiem ***380;e jest. edit: nazywa si***281; (jak mog***322;em przypuszcza***263; ;) ) Nero Clean Tool |
wiec nagrywarka to Nec Optical DVD RW AD-7173A
|
ok wyczy***347;***263; nero i sprobuj wypalic plyte.
poza tym sprobuj wypalic innym programem,np ImgBurn. Korzysta on z innego intefejsu dost***281;pu do nagrywarki (nero ASPI, ImgBurn SPTI) |
Hmmm stawiam na sterowniki do IDE. Spr***243;buj wywali***263; je i zainstalowa***263; ponownie.
|
Cytat:
co to jest IDE ? i z skąd wziąć sterowniki do tego ? |
W tym programie ImgBurn napisało mi CRC Error pozatym ta nagrywarka nawet nie rusza :( wcześniej było słychać jak przy nagrywaniu się rozpędza a teraz nic :(( :'( czy to już jej koniec? :'(
|
Spr***243;buj ze sterownikami IDE jak radzi andy. Zainstaluj standardowe microsoftu albo najnowsze do Twojej p***322;yty g***322;***243;wnej.
Co i jak powinno by***263; gdzie***347; na forum. |
Znalazłam przyczynę :) w moim komputerze nie może być nagrywarki widocznej na tablicy startowej :) a ze przy formatowaniu dałam żeby to wyszukał - nagrywarka zrobiła sie tylko do odczytu. Po załadowaniu fabrycznych ustawień biosu problem zniknął :) a nagrywarka jest sprawna ;] dziękuję wszystkim za pomoc :) Opisałam rozwiązanie tak ja je rozumiem :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07. |