Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Kopia Gears of War (https://forum.cdrinfo.pl/f11/kopia-gears-war-77052/)

Loloss 27.10.2009 15:01

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1054916)
Zainstaluj ciekawi mnie czy będzie działać c płytą czy bez???

Więc bez płyty działa? Skoro tak, to nie ma problemu :)

DejaVu 27.10.2009 06:14

Ale w czym problem??? przecież ta gra działa z obrazu - mimo że u mnie ma SafeDisc4.81.:taktak::czytaj:

Loloss 26.10.2009 23:07

onimusza666 "Ustaw w Alcoholu profil WŁASNY wtedy będzie bez DPM."

We własnym z DPM też można. No nie wiem, kiedy się za to "wezme", ale, jak już to zrobię, to przeskanuję folder z zainstalowaną grą (może dopiero wtedy się coś ujawni) i "pochwalę się", co mi z tego wyszło. Muszę przyznać, że byłbym zadowolony, gdyby z obrazu działała:spoko: Ale...być może będzie:sciana:

DejaVu 25.10.2009 13:37

Ustaw w Alcoholu profil WŁASNY wtedy będzie bez DPM-nawet jak byś wybrał obojętnie jaki profil to jak gra jest nie zabezpieczona - w co wątpię- to powinna działać:taktak: Zainstaluj ciekawi mnie czy będzie działać c płytą czy bez??? Co do wagi Twojej płytki to pewnie masz tam dodanego patcha który naprawiał ''przeterminowanie'' gry.

Loloss 25.10.2009 13:21

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1054862)
Dziwny ten Twój GOW ??? - nazwa dziwna i zajmuje więcej miejsca jak mój ;) jeżeli nie jest zabezpieczony to powinien działać z obrazu bądź po przegraniu na płytkę.Daj scan folderu gdzie jest zainstalowana gra-i jak on działa?? z płytką czy bez?

Tak szczerze mówiąc, to jeszcze jej nawet nie zainstalowałem... Chciałem najpierw obraz zrobić, żeby sprawdzić, czy po instalacji z niego będzie działać. Poza tym, kupiłem ją trochę "na zapas", bo podobno jest niezła, a znalazłem w dobrej cenie ;) A mój komp trochę za mało mocy obliczeniowej już ma heh.
A jak utworzyć obraz w alcoholu? Wiem, że to głupie pytanie, ale skoro nie wykrywa zabezpieczenia, to chyba bez pomiaru DPM?
Ta gra pochodzi z serii "Extra Klasyka", może wypuścili bez syfu? A stare Age of Empires II z edycji kolekcjonerskiej z nowym SecuRom'em nabyłem:rotfl: Ale to stosunkowo łatwo dało się obejść i działa z obrazu.

DejaVu 25.10.2009 07:05

Dziwny ten Twój GOW ??? - nazwa dziwna i zajmuje więcej miejsca jak mój ;) jeżeli nie jest zabezpieczony to powinien działać z obrazu bądź po przegraniu na płytkę.Daj scan folderu gdzie jest zainstalowana gra-i jak on działa?? z płytką czy bez?

Loloss 25.10.2009 01:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1054794)
Raczej to nie jest możliwe-ale aby się przekonać zrób kopię np. Nero-wtedy będziesz pewien :haha:

Ot, co :)
Zero syfu :)
A co do Nero, to tylko wypalanie płyt z danymi lub DVD Video, nic więcej ;)

DejaVu 24.10.2009 22:08

Raczej to nie jest możliwe-ale aby się przekonać zrób kopię np. Nero-wtedy będziesz pewien :haha:

Loloss 24.10.2009 20:08

Chyba troszkę zboczyliśmy z tematu - tu miało być o "GoW" he he.
No więc ja właśnie w związku z powyższym mam pytanko? Czy A_Ray Scanner wykrywa zabezpieczenie tej gry? Bo u mnie np. nic nie znalazł... W sumie nie wiem, czy to powód do radości, czy wręcz przeciwnie? Możliwe, żebym trafił na niezabezpieczoną edycję?

darolo1
Colin, to wiem, że jest, miałem na mysli tę drugą ;)

darolo1 23.10.2009 16:11

Colin 2 jest na PC.

Loloss 23.10.2009 16:06

onimusza666
"Co Ty z tym xpand..... są o wiele lepsze gry-jeżeli lubisz rajdy WRC to moim zdaniem najlepszą grą jest Colin 2.0 i WRC4".
No, ale widzisz moim zdaniem, to Colin jest do du.. Ja lubię symulatory WRC, a Colin z symulacją raczej niewiele ma wspólnego :( Choć w Xpand zachowanie auta też mnie z "lekka" czasami irytuje. A WRC4?? Hmm... Szczerze mówiąc - nie słyszałem. Może to faktycznie na PS tylko?
Z tym kopiowaniem, to jak na razie tylko obraz na dysku zalega, bo jakoś nie miałem czasu na razie na wypróbowanie tego FStarForce'a. Ale jak sprawdzę, to napiszę - może komuś się przyda! Jak nie da rady tak, to się "exe krakersem poczęstuje" i koniec.
ja szczerze mówiąc oryginałów "chyba" mniej od Ciebie posiadam heh, ale staram się nadrabiać :)!!
P.S. Co do rejestru, to już nie wiem, jak po deinstalce wygląda.

DejaVu 23.10.2009 05:11

Co Ty z tym xpand.....:D są o wiele lepsze gry-jeżeli lubisz rajdy WRC to moim zdaniem najlepszą grą jest Colin 2.0 i WRC4-ale to na ps2-nie wiem czy jest na PC ??? Mam też Colin Dirt w którego jeszcze nie grałem-bo nie można grać padem,a dla mnie to porażka-zupełnie taka sama jak gra w FPS padem :taktak:
Oryginał to zawsze oryginał-ściągniesz jakiegoś ripa-to tylko same kłopoty,przeważnie na forach to właśnie ci co ściągają to mają problemy :taktak: ja w swoim życiu to tylko ściągnąłem Amerika's Army3 ze Steem -a tak nie ściągam gier stać mnie na kupno-nie mam innych nałogów ;)
W ogóle to ten xpand..to gó....wczoraj wywalałem go z kompa- i musiałem użyć do tego Revo Unistaler bo tak to badziewie nie chciało się usunąć-żebyś widział ile to zostawia śmieci w rejestrze-to byś się żdziwił :wow: A i jeszcze jedno pytanie!_jak poszło kopiowanie tej gry? dało radę-czy jednak musiałeś się poddać i użyć krakersa??

Loloss 22.10.2009 23:06

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1054350)
I tu się z Tobą nie zgodzę:nie: wolę oryginał-z tego zawsze zrobię obraz, lub wkleję krakersa :taktak: A ściągając nie wiadomo co to zawsze są problemy-wystarczy poczytać jakie kol wiek forum.:czytaj:

Nie zawsze są problemy :) Wiem sam po sobie. Z resztą gry szybko tanieją (to już nie te czasy, co kiedyś), więc też wolę korzystać z legala. Ale... naprawdę wkurza mnie czasami to, że muszę np. czekać 5 minut, aż zacznie się uruchamiać Xpand Rally Xtreme, bo tak "chce" czcigodne zabezpieczenie!
A "witaminka", to i tak po części już piracenie.

DejaVu 22.10.2009 21:13

I tu się z Tobą nie zgodzę:nie: wolę oryginał-z tego zawsze zrobię obraz, lub wkleję krakersa :taktak: A ściągając nie wiadomo co to zawsze są problemy-wystarczy poczytać jakie kol wiek forum.:czytaj:

Loloss 22.10.2009 19:57

sobrus

Prawda jest taka że przecież gdybym chciał pirata to i tak znajde. Nawet Wiedzmina.

Hmm... Wyglada na to, iż coraz lepsze zabezpieczenia i coraz większe utrudnienia (pomijając kopiowanie)...
Idąc tym tropem faktycznie można "dojść" do wniosku, że te coraz "lepsze" zabezpieczenia jeszcze bardziej skłaniają do korzystania z "mniej legalnych" wersji...
Jak juz kolega wcześniej napisał "...gdybym chciał pirata to i tak znajdę..." I wygląda na to, iż mniej kłopotów będę z nim miał! Heh...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:39.