![]() |
Artykuł powstał na długo przed odkryciem exploitu DVD-Playera i od tamtej pory nie był aktualizowany. Obecnie nie widzę sensu klepania litanii w RadShellu tylko użycie któregoś z wersji beta OPL 0.9 (czyli buildy po oficjalnej 0.8).
- - - Większość klawiatur jest kompatybilna z USBKB.IRX, ale wspomniałem o tym w podpisie zdjęcia mojego śp. telewizora: ;] Cytat:
Nie wiem czy się nie da. Od uruchamiania programów z obsługą płyt ze zmodyfikowaną tablicą UDF jest wersja mc card. Czyli powinieneś spróbować zrobić taki łańcuch: Kod:
OSDh -> ESR mc card -> RSH -> MCSIO EMU -> tzw. ESR DiscTeoretycznie ten sposób powinien działać. - - - "O piratach" na naszym forum nie rozmawiamy, co najwyżej o kopiach zapasowych. :P |
Taka mała prośba... Napiszcie we wstępie DWIE rzeczy..
1. Jeśli nie ma się klawiatury kompatybilnej z ps2 trzeba dopisać skrypt z punktu 6 do radshell.rsf 2. Nie da się uruchomić emulatora razem z ESR disc patcherem, a tym samym nie można go używać razem z free mcbootem i kopiami zapasowymi gier. Zaoszczędzicie ludziom wielu nerwów... Ja przykładowo męczyłem się żeby do tego wszystkiego dojść ponad 2 godziny (razem z meiszaniem z klawiaturą /etc), tylko po to, żeby się dowiedzieć że nie będzie działało na piratach... |
MCSIO Emulator. :P W nowych OPL, czyli beta buildach 0.9 jest wbudowany.
|
o ile się nie mylę do tworzenia na pendrive czy HDD usb albo HDD ide jest Memory symulator czy jak to się nazywa (nie pamiętam) i tam tworzy się Wirtualną kartę pamięci na pendraku;d max 128mb o ile pamiętam ;d
A mam prośbę ;d Jakiej firmy jest twój pendrak i ile ma gb? ;d bo ciekawi mnie czy jak taki sam se kupie to go OPL wykryje ;d |
Witam,
Chciałem poprosić o napisanie jak zapisywać save-y na pendriva uzywając Open Ps2 Loader. |
Kamil, używaj języka polskiego. Przede wszystkim interpunkcji, dużych znaków. Nazywaj programy tak jak się one nazywają, a nie jak ty sobie wymyśliłeś. Open PS2 Loader lub OPL jeśli masz aż takiego lenia w dupie. Fajnie byłoby też zakończyć zdanie kropką...
1. Nazwij kartę <nazwa jakaś>.vmc i zamontuj w uLE. Sposób ryzykowny. 2. Nazwij kartę <nazwa jakaś>.ps2 i na komputerze wrzuć save do niej programem MyMC. |
open ps2 loader
|
Co to jest "ps2 loader"?...
|
a wiecie może jak ten obraz utworzony w ps2 loader modyfikować ( grałem na karcie pamięci fizycznej przeszedłem prawię całą grę savy kopiowałem na pendriva ( mam nie orginalną kartę ) no i karta padłą:(
więc skorzystałem z emulatora kart pamięci i ten save chciałbym na tą wirtualną kartę wrzucić poprostu |
Cytat:
|
Dzięki
Widocznie jestem mega zielony z tego. :P
Dzięki, spróbuje z Open PS2 Loader |
To jest napisane najprościej jak tylko możliwe.
Dziś jednak prościej użyć Open PS2 Loadera (v0.8 ma wbudowany emulator MCSIO). |
Zapisywanie save'ów na pendrive
Przeczytałem artykuł o owym zapisywaniu jest on dla mnie nie zrozumiały (nawet bardzo). Czy może mi ktoś tak prosto i w moim języku wyjaśnić jak z pendrive zrobić MC. Bardzo bym o to prosił. Głównie chodzi o to że nie rozumiem co przez co się je i jak włączyć tego emula na ps2. Z góry dziękuje
|
Od "zmian" masz część poświęconą parametrom.
emulator, czyli ten moduł irx w mcemu jest bindowany. Także nie potrzeba żadnych zew. plików. |
Jest oryginalny + blokady :)
To ja już nie mam pojęcia co może być problemem. Mam 2 wersje mcemu. Jedna v07 o której pisałem wcześniej a 2ga jest o połowę mniejsza. 1. v07 działa z oryginalnymi ale nie zadziałała mi z kopią. biały ekran 2. czarny ekran Nie trzeba w mcemu nic w nim zmieniać? W sumie wszystkie parametry podaje się w radshellu. Sam już niewiem :( A może mcsioemu.irx musze dodać? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:14. |