![]() |
Dziwne problemy z wypalaniem dvd
Witam,
Mam następujący problem, gdy wypalam dane typu zip, rar do mogę zapchać całą pojemnosć płyty dvd czyli cos kolo 4,480 natomiast gdy wypalam filmy (divx) moge zmiescic tylko 5 płytek (700 mega) a jak łatwo obliczyć powinno się zmieścić 6;) Czy inni mają ten sam problem?? |
Pojemno***347;***263; p***322;ytki jest sta***322;a i nie ma znaczenia jakie dane zapisujemy.
:) |
To może to jest wina programów które zle obliczaja pojemnosc jak mówie takie cos dzieje sie z filmami z innymi danymi nie ma problemu
|
Nagrywam podobnie i zawsze mog***281; wypali***263; 6x avi po 700MB lub 3x 1.4GB (2CD).
Wina program***243;w. :) |
Cytat:
:taktak: |
A jakim programem wypalasz i jak sobie ustawiasz właściwości płyty dvd?? pytam bo ja i wielu ludzi których znam ma problem z filmami (divx) jeśli chodzi o wypalanie
|
Ilość załączników: 1
|
a mo***380;e kolega wypala ka***380;dy film w oddzielnej sesji i nic dziwnego, ***380;e na 6 brakuje miejsca...
|
Z tego co widze to masz inny format plików ;) moze to wina formatu
|
Nie ma co kombinowa***263;....
Odpalamy Nero, przenosimy pliki z filmami i nagrywamy. :spoko: :) |
Wszystko wypalane razem na pocz***261;tku posta opisa***322;em wszystko i nie powinno by***263; w***261;tpliwo***347;ci, du***380;o os***243;b ma z tym problem , bardzo mozliwe ze mam starego nero itd;) bo jak sam program mi wypisuje ze nie mam miejsca na plycie :haha: Raczej z wypalaniem film***243;w dvd jako dvd nie mam problemu tylko z filmami nie mieszcz***261; sie , i jak m***243;wie u wielu os***243;b tak jest bardzo wielu tylko nikt z nich sie nie zastanawia dlaczego tak jest
|
Cytat:
Cytat:
możemy se tak gdybać do jutra ilu to ludzi ma z tym problem a ilu nie... plik to plik, pojemność to pojemność. reszta to czary... |
Nie widze ze nie obeznany w temacie jestes sa rozne formaty wypalania dvd ktore licza inaczej pojemnosci niz podaje windows zastanów sie nad tym jak widac nie umiesz znalezc rozwiazania problemu i mówisz o gdybaniu , jak znajde rozwiazani to wam napisze , na wiec czekajcie
|
No wi***281;c czekamy niecierpliwie. :ja_chce:
|
czekam na informacje o tych niesamowitych formatach DVD, kt***243;re tak licz***261; pojemno***347;ci :ja_chce:
tylko prosz***281;, bez obraz***243;w *.bin mi tu... ja chc***281; te formaty DVD, ja chc***281;, I want one! Guten Morgen! :szczerb: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12. |