![]() |
LITE-ON LH-20A1H
Właśnie stałem się posiadaczem w/w nagrywarki i od razu bardzo mile mnie zaskoczyła :)
Udało jej się sformatować płytę DVD-RAM, która była praktycznie zepsuta. Żadna nagrywarka nie chciała jej ruszyć - ani Samsung, ani NEC, ani LG kolegi... A ten Litek przywrócił ją do życia :spoko: Z korekcją też chyba nie ma źle, bo przeczytał bardzo stare i bardzo zniszczone DVD+RW, z którym nawet S182M nie poradził sobie na pełnej prędkości (zwolnił przy odczycie). Tak więc pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne :fala: Mam jednak pytanie, bo nie wiem dlaczego, ale nie pokazuje Jitter w teście jakości. Czego to może być wina? Również w programie SmartBurn nie można zmieniać opcji nagrywarki (nawet ich nie widać). Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy Litków :drinking: |
Cytat:
:) |
No właśnie jest zaznaczony :ysz:
|
A jaka wersja CD-DVD Speed ?
Jitter jest sprawdzany oddzielnie po zako***324;czeniu testowania b***322;***281;d***243;w PIE/PIF. :) |
4.8.2.0
|
To musi pokazywa***263; Jitter. Na takiej wersji testuje.
Czy po zako***324;czeniu testowania PIE/PIF nap***281;d nie testuje Jitter. Trzeba zaczeka***263;. :) |
OK, już działa :)
Faktycznie, dopiero na koniec się pokazuje ;) Na razie nie miałem czasu na sprawdzenie całej płyty, tylko poznaję funkcje napędu ;) Dzięki :spoko: Byłem przyzwyczajony do skanowania na BenQ a tam Jitter pojawiał się od razu... |
Teraz poznamy pi***281;knie wypalone p***322;ytki.
Czekamy na testy. :spoko: :) |
Ilość załączników: 4
No to taki mały teścik - płyta Verbatim palona około roku temu plikiem testowym z prędkością x4 na tym co widać...
Takie "piki" PIF, jak wiadomo, można pomijać. Każdy napęd na chipsecie NECa je robi, nawet Pioneer :taktak: Myślę, że mój stary NEC jeszcze "daje rady" i nie ma potrzeby inwestowania w nową nagrywarkę :spoko: Natomiast Litek będzie jako czytnik oraz do obsługi płyt RW i RAM, no i oczywiście do testów :) Załącznik 46548 Załącznik 46549 Załącznik 46550 Załącznik 46551 |
Cytat:
Czy te***380; chcia***322;e***347; zaszpanowa***263;, ***380;e masz? :> Chocia***380;by TEN :czytaj: || |
Wybacz VIZZARD, ale przed rozpoczęciem nowej dyskusji szukałem tematu o tej nagrywarce i nie znalazłem - właśnie dlatego założyłem.
Poza tym, podany przez Ciebie link nie działa :czytaj: Jeżeli jest już podobny temat - bardzo proszę o doklejenie :taktak: A szpanować... no wiesz... gdyby to był Blu-ray Disc to może... :fiu: |
Cytat:
Wystarczy w szukajkę wpisać: 20A1H :czytaj: A link już poprawiony :czytaj: :czar: |
No dziwne, bo wyszukiwarka nie pokazuje tego tematu :nie:
Bez względu na to, czy wpiszę "LH-20A1H", czy "20A1H"... Wybieram oczywiście opcję "Szukaj tylko w tytułach", ponieważ powyższa fraza powinna znajdować się w tytule a nie w n-tym poście na m-tej stronie. Więc proszę nie winić mnie za dziwne zachowanie wyszukiwarki :ysz: A jeżeli komuś przeszkadza ten temat, to bardzo proszę dokleić go do istniejącego, jak już zresztą pisałem :czytaj: |
Ilość załączników: 1
|
Jednak po wybraniu "Szukanie zaawansowane" i dalej "Szukaj tylko w tytułach" sytuacja się powtarza - nie wyświetla tematów mimo tego, że w tytule znajduje się szukana fraza.
Jak to wytłumaczysz? ??? Owszem, można szukać "Szukaniem prostym", ale wtedy wyświetla wszystkie dyskusje, w których ktoś napisał "20A1H", a przecież nie o to nam chodzi :nie: Postaram się jednak na przyszłość być bardziej ostrożnym i krytyczniej podchodzić do rezultatów wyszukiwania. Proponuję jednak skończyć ten :offtopic: ponieważ robi się większy bałagan niż ten, który wprowadziłem pisząc jeden dodatkowy temat. Przedstawiłem swoje racje i motywy, które mną kierowały. I jeszcze raz ponawiam prośbę o ewentualne połączenie tematów, skoro tak on przeszkadza... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42. |