![]() |
Ciemna masa...
..kobieta:)
Chce pomoc kolezance ktora przebywa w Anglii czyli dobrych pareset km ode mnie. dzisiaj ktos jej zainstalowal nowego WIN ale "zapomnial" o sterownikach do wszystkiego.ona sie na tym kompletnie nie zna.co zrobic aby dowiedziec sie wiecej o jej konfiguracji sprzetowej?jakis prosty soft? macie pomysly? |
Unknown Device Identifier?
http://www.zhangduo.com/udi.html Mo***380;na wygenerowa***263; ca***322;y raport o sprz***281;cie jaki si***281; znajduje w pc'cie, ew. polecam Everest'a. |
Cytat:
|
Ja proponuje tak:
sciagasz z dobrych programow tego everesta wersje bezplatna home i razem to instalujecie i potem mowisz jej co ma klikac, znajdujesz anzwe plyty glownej i mowisz jej z jakiej strony sciagnac drivery. Nic tym progiem nie zepsuje wiec nie ma obawy. Instaluje sie tez tak ze malpa by mogla, tzn zadnych pulapek iklikania o ile dobrze pamietam, same yes :) A teraz wersja dla leniwca: wlaczasz everesta, klikasz komputer, potem podsumowanie i tam sie wszystko wyswietla. Jest tam tez opcja raportu na gornym pasku i mozna wybrac zeby zrobic wersje tekstowa a potem wyslac ja mailem. Ale bez tego powinno sie obejsc. Bo co potrzebuje: do plyty, monitora i grafy (bez tych dwoch ostatnich da sie zyc). sie rozpisalem :/ No i troche wiary w kobitke. |
Dzi***281;ki wszystkim za pomoc. Troch***281; si***281; dowiedzai***322;em. Teraz ciemna masa okaza***322;em sie ja. Jest tam stara p***322;yta o symbolu Jetway V266B i nie dam rady znale***378;***263; do niej driver***243;w. mo***380;e komu***347; wpadn***261; takowe w oczy to niech da zna***263;.
|
Najpro¶ciej wygenerować informację o systemie w taki sposób.
Odpalamy linię komend i wpisujemy: Systeminfo > C:\System.txt :) |
|
To jest BIOS
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
tutaj sa z cala pewnoscia I powiem wam jedno, do zidentyfikowania urzadzen na plycie drivery i to zainstalowane - sa konieczne inaczej sa pokazywane jako "nierozpoznane urzadzenie!" :) (no bo niby jak ma byc rozpoznane?) Przynajmniej czesc. |
Dobra ch***322;opaki, wszystko gra i ***347;miga, wielkie dzi***281;ki za min. d***378;wi***281;ki hehe
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:21. |