![]() |
DVDRW SHW-160P6S nie widzi p³yt DVD-ROM /Layers 2
LITE-ON DVDRW SHW-160P6S nie widzi p³yt DVD-ROM /Layers 2/ 7.86 GB / p³yta od magazynu CD-ACTION,raz mu siê uda³o i "zatrybi³",czy ten napêd w ogóle mo¿e czytaæ takie p³yty,czy to ju¿ ten typ tak ma,czy mo¿e napêd walniêty,bardzo proszê o pomnoc w tej sprawie.
|
Przepraszam za post pod postem ale nie mogê siê doszukaæ u siebie
opcji edytuj Trochê smuci mnie to ¿e nikt nie potrafi mi pomóc. Mo¿e poda³em za ma³o danych,wiêc tak : jest to nagrywarka DVD LITE-ON DVDRW SHW-160P6S z biosem PS0C Zrzut z NeroInfo http://images26.fotosik.pl/177/d44b030b5186cf97.jpg Niewiem czy s³usznie mniemam i¿ to to oznaczenie DL tyczy siê do p³yt dwuwarstwowych. Z ostatniej chwili:napêd w porz±dku inne podwójne widzi ok. problem tylko z jednym egzemplarzem reszta OK. Co ciekawe p³ytka ta bez problemów najmniejszych czytana w zwyk³ym napêdzie np.DVD-ROM GDR8163B i nagrywarce DVD A DS8A1P Jeszcze o p³ytce ,tej problemowej ma system plików UDF (dane z DVD A DS8A1P) inne p³ytki DL z CD-ACTION te czytane w LITE-ON SHW-160P6S maj± system plików CDFS. Teraz moje pytanie : co mogê mieæ w systemie pop...e ¿e nie czyta UDF. |
Sprawdz nagrywarke na innym kompie lub sciagnij z neta jakiegos linuxa livecd i sprawdz czy bedzie czytalo ta plyte
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:29. |